Vasi foci

2014.04.03. 12:15

Megyei II. osztály: jön a 21. játéknap

Vas megye - A hétvégén már a 21. játéknap következik a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában.

Szombathelyi-csoport

A Szombathelyi-csoport mérkőzései közül kiemelkedik a tápláni „El Classico", vagyis a Táplánszentkereszti FC–Tápláni KSK derbi. Mert ugye nem hétköznapi dolog, hogy egy település két csapatot versenyeztet ugyanabban a csoportban. Ráadásul a két gárda közvetlen riválisa is egymásnak, mindketten a dobogóért csatáznak: a 38 pontos Tápláni KSK a 3., a 35 egységnél járó Táplánszentkereszti FC az 5. a rangsorban.

– Azt hiszem, hogy mi már hoztuk azt, ami egy újonc csapattól elvárható – vélekedett ifj. Molnár Károly, a Táplánszentkereszti FC mestere. – Úgyhogy a sokáig a megyei I-ben vitézkedő ellenfelünk ellen elsősorban az amatőr focinkról kialakított elképzeléseinket szeretnénk szem előtt tartani. Vagyis egy sportszerű, hangulatos, érdekes meccsen szeretnénk a szimpatizánsaink, szurkolóink, és nem utolsó sorban saját magunk elvárásainak megfelelni.

– Számunkra több szempontból is fontos a mérkőzés – szögezte le Borbás János, a Tápláni KSK edzője. – Egyrészt szeretnénk a dobogón maradni, másrészt a találkozó presztízse miatt is, valamint nem akarjuk megszakítani a veretlenségi sorozatunkat, amely már 15 forduló óta tart. A két csapatnak sok titka nem lehet egymás előt, mindkét fél ismeri a másik erényeit, hibáit. Remélem, hogy a mérkőzésen a labdarúgásé lesz a főszerep - mi mindenesetre futballozni szeretnénk. Egészen kivételes érzés lesz a vendég öltözőt belakni, leülni a vendégkispadra. De ahogyan Dobó kapitány mondta: a haza nem eladó!

 

Körmendi-csoport

Rábatótfaluban rendezik a Körmendi-csoport rangadóját, ahol a tabella harmadik fokára az elmúlt héten fellépő hazaiak az éllovas Szakonyfalut fogadják. A Szakony bizony nem mehet biztosra, hiszen a Rábatótfalu kirobbanó formában van, mind az öt tavaszi meccsét megnyerte.

– Ismerem jól az ellenfelet, szerintem van esélyünk a győzelemre – fogalmazott Merkli József, a Rábatótfalu trénere, aki egyébként az ősszel még a Szakonyfalu kispadján ült. – Bizakodó vagyok, hiszen jó formában vagyunk. De csak úgy lehet esélyünk a három pontra, ha higgadtan lépünk pályára, ha fegyelmezetten futballozunk. A két csapat évek óta kiélezett csatát vív egymással, most sem lesz ez másként: szoros meccsre, de természetesen hazai győzelemre számítok. Düh Zsolt sajnos eltiltott.

– Szomszédvári csatáról van szó, ráadásul az edző és néhány játékos személye további pikantériát ad a meccsnek, vagyis mindkét félnek fontos a mérkőzés – árulta el a Szakonyfalu elnöke, Németh Zsolt. – Rengeteg nézőre, jó hangultra, hajtós, jó mérkőzésre számítok. Természetesen győzni szeretnénk, de legrosszabb esetben is az egy pontot mindenképpen haza kell vinnünk. Sárközi József sérült.

 

Sárvári-csoport

A Sárvári-csoportban az öt pontos előnnyel rendelkező éllovas Gérce-Vásárosmiske alakulata azt a Rumot látja vendégül a 21. fordulóban, mely együttes tavasszal az eddigi öt mérkőzésen öt győzelmet aratott. Ráadásul a rumiak 19-2-es gólkülönbséggel abszolválták az idei mérkőzéseket. A gérceiek trénere, Haraszt István mindenáron győzelmet remél a csapatától:

– Ki szeretnénk használni a hazai pálya előnyét, és meg szeretnénk őrízni a pozíciónkat és az előnyünket a tabella élén. Méltó ellenfelünk lesz a Rum, mely jó formában játszik tavasszal. A mi csapatunkban sajnos sérült játékos is van, és a sárga lapokkal sem állunk túl jól. Igazi rangadónak nézünk elébe.

A rumiak edzője, Somogyi Gábor nem rejtette véka alá, hogy az elmúlt fordulókban valóban nagyon elkapták a fonalat:

– Szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat. A bajnokság egyik legnehezebb meccsére számítok, hisz a listavezetőhöz látogatunk. A találkozó véleményem szerint háromesélyes, de mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Egységesek és motiváltak vagyunk. Sérült, eltiltott játékosunk nincs, így a lehető legerősebb kerettel tudunk a mérkőzésre készülni.

Mindeközben a második helyezett Ikervár a 14. helyezett Pecölt látja vendégül. A pályaválasztó csapat a riválisai mérkőzésvel kapcsolatban nincs könnyű helyzetben: ha nyer a Gérce, nem tudnak lefaragni a hátrányukból, ha a Rum diadalmaskodik, akkor hátulról lesz rajtuk nagy a nyomás. Már csak ezért sem tét nélküli a forduló gércei rangadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!