Vasi foci

2009.09.30. 08:52

Nádasd: élet a megyei II-ben

Nádasd - Zsinórban kilenc évet töltött a megyei I. osztályban a Nádasd FC labdarúgócsapata. Az idei szezont azonban már a megyei II. osztály Körmendi-csoportjában kezdte - azzal a nem titkolt szándékkal, hogy előbb-utóbb visszatér az első vonalba.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kilenc megyei I-es szezon alatt kiugró eredményekre is volt példa: a nádasdi vitrinbe egy-egy ezüs- és bronzérem is került. Ezek után visszalépésnek számít a megyei II. osztály. Eddig egyébként a Nádasd hat mérkőzést játszott (3 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség) a Körmendi-csoportban, és 11 pontjával mindössze az ötödik a tabellán, 8 ponttal lemaradva az éllovas (ám már 7 meccset lejátszott) Őriszentpéter mögött.

- Sajnos tavaly gyenge csapattal vágtunk neki a tavalyi megyei I-es szezonnak, így törvényszerű volt a kiesés - fogalmazott Szabó Károly szakosztályvezető. - Mindenesetre ez már a múlt, előre kell tekintenünk. Megpróbáljuk rendezni a sorainkat, szeretnénk megerősödni, és természetesen mielőbb viszatérni a megyei I. osztályba. Mert sajnos a két osztályt össze sem lehet hasonlítani. Egy-két erős csapat azért még akad ezen a szinten is, ám a körülmények bizony hagynak kívánnivalót maguk után: sokszor katasztrófális pályákon futballozunk, lepusztult öltözőkben öltözünk - nem ehhez vagyunk hozzászokva.

- A csapatunk teljesen kicserélődött - folytatta a szakosztályvezető. - Hét futballista távozott tőlünk, ám hazajöttek azok a nádasdi focisták, akik eddig máshol, a környező településeken játszottak. Tavaly az ifi csapatunk megnyerte a megyei I-es utánpótlásbajnokságot, ebből a gárdából is jónéhány fiút az első csapathoz irányítottunk. Továbbá új edzőnk van: Elekes Zoltánt Nagy Krisztián váltotta a kispadon. Krisztián nádasdi, ráadásul korábban dolgozott már a különböző utánpótláscsapatainknál, így jól ismeri a jelenlegi keretünket.

- A célunk egyértelmű, szeretnénk visszajutni a megyei I. osztályba - árulta el Szabó Károly. - Ha az idén ez nem is sikerül, hiszen fiatal a csapatunk, akkor legkésőbb jövőre. Mindenesetre az idén is legalább az élbolyban akarunk végezi. A csapat egyébként meccsről meccsre jobban teljesít, egyre jobban összerázódik a társaság, látok lehetőséget az együttesben. Kiváló körülmények között játszhatnak, edzhetnek a fiúk, ám az anyagiakban nem dúskálunk. Sajnos miután kiestünk, több támogatónkat elveszítettük - sokan a megyei II-re már nem szívesen adnak pénzt. Pedig ha bővebb anyagiakból gazdálkodhatnánk, talán merészebb célokat is megfogalmazhatnánk... mindenesetre a hétvégén a listavezető Őriszentpéter gárdáját látjuk vendégül, ez a mérkőzés egy remek erőfelmérő lesz a számunkra. Reményeim szerint a sárcok egy győzelemmel fogják bizonyítani, hogy igenis ott a Nádasd helye a csoport élmezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!