Vasi foci

2014.01.02. 14:00

Továbbra is harcol a Körmendi FC

Körmend - Nehéz őszt tudhat maga mögött a Körmendi FC NB III-as labdarúgócsapata: az utolsó előtti a tabellán, mindössze háromszor nyert. A Rába-parti gárda a tisztes helytállás reményében fut neki a tavaszi felkészülésnek.

Tóth Gábor

A Körmend 16 játéknap alatt mindössze 10 pontot (3 győzelem, 1 döntetlen, 12 vereség) gyűjtött, 15. a 16 csapatot felvonultató tabellán. A még bentmaradást érő 13. pozíciótól 6 pont távolságra van. Vagyis a remény még pislákol – de egyre halványabban.

Lehet, hogy Czafit Richárd (elöl jobbról) távozik, Szalai Roland (hátul) egész ősszel remekül focizott. Fotó: Szendi Péter

– Azt tudtam, hogy nehéz szezonunk lesz, arra azonban nem számítottam, hogy ennyire – kezdte az őszi értékelést ifj. Molnár Károly, a Körmendi FC trénere. – Nagyon megerősödött az összevont, profivá alakított NB III. Mi nem játszunk rosszabbul, nem lettünk gyengébbek, mint tavaly – bár a gólkirályunk, Niksz Tamás távozását azért megéreztük elöl –, az ellenfelek azonban jóval erősebbek, képzettebbek, taktikusabbak. A vezetők, a szurkolók értékelik az igyekezetünket. Becsülettel dolgozunk az edzéseket, tesszük a dolgunkat a pályán. Az eredmények mégsem jönnek. A legtöbb csapat komoly költségvetéssel, profi játékosokkal, heti hét-nyolc edzéssel dolgozik. A mi anyagi lehetőségeink erősen behatároltak, a játékosaink munka mellett fociznak, örülök, ha hetente három edzést tudok tartani. Tisztán látszik, komoly hátrányban vagyunk. Ráadásul nagyon szerencsétlen sorsolásunk volt, jó csapatokkal kezdtünk, az első győzelmünket csak a hatodik fordulóban szereztük meg. Túl későn. A sok sikertelenség aláásta az önbizalmat, a hangulatot. Ám a balul sikerült ősz ellenére még ott van számunkra a lehetőség, hogy tavasszal kiharcoljuk a bentmaradást. Azonban tisztában vagyok az erőviszonyokkal, a lehetőségeinkkel, a vezetőség sem vár el tőlünk semmi különöset, így tavasszal is a tisztes helytállás reményében lépünk majd hétről hétre pályára. A tabella sajnos nem hazudik, ott a helyünk a mezőny végén. Persze kis szerencsével egy-két pozícióval feljebb is lehetnénk, de jelentősen jobb helyezést nem érdemelnénk. Nehezíti a helyzetünket, hogy több játékosunkat csábítják – ez is jelzi, hogy azért nem futballoztunk rosszul. Czafit Richárd és Bezdi Dániel vélhetően Balatonfüreden folytatja. Takács Mártont a Sárvár invitálja. Németh Erik több helyről kapott ajánlatott, többek között Ausztriából. Kajtár Máté szintén Ausztriában köthet ki. Horváth Ádám munkahelyi elfoglaltság, Kósik Milán izomsérülés, műtét miatt hagyhatja ki a tavaszi idényt. Berke Attila pedig valószínűleg alacsonyabb osztályban folytatja. Természetesen szeretnénk erősíteni, de mint már mondtam, az anyagi lehetőségeink erősen behatároltak. Elsősorban fiatal, tehetséges, motivált játékosokat keresünk. Annyit megígérhetek, hogy továbbra is becsülettel dolgozunk, nem fogjuk feladni, és ebből hátha összejön valami csoda – zárta szavait Molnár Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!