Vasi foci

2009.10.07. 14:28

Viktóriás lányok a Bayern München stadionjában - helyszíni tudósítás

München, Oberhaching – A Viktória játékosai jó hangulatban várják a Bayern München elleni női Bajnokok Ligája mérkőzés esti visszavágóját. A csapat szerda délelőtt városnézésen vett részt, de megtekintette a „bayernes férfiak” otthonát, az Allianz Arenát is.

Vastag Nándor (Oberhaching)

A Viktória játékosai kedd este az oberhachingi Sportiskola műfüves pályáján villanyvilágítás mellett egyórás átmozgató edzésen vettek részt, majd a tévében megnézték a magyar – cseh U20-as világbajnoki mérkőzést, érthető, hogy azt követően jó hangulatban tértek nyugovóra.

Szerda délelőtt müncheni városnézés szerepelt a programban, majd a Bayern München és az 1860 München férficsapatának – utóbbi klub alkalmazásában áll a szombathelyi kapus-kiválóság, Király Gábor – az otthonát, az Allianz Arenát is megtekintették. Utóbbi hatalmas élményt jelentett a "küldöttség" számára, az ajándékboltok alapos átvizslatása után a csapat tagjai bejárták az egész stadiont. Az idegenvezető megmutatta, hová érkezik a csapatokat szállító busz, hol futnak ki a játékosok a pályára – a játéktérre nem lehetett belépni, bár a bátrabbak kicsit lemaradtak és gyorsan kipróbálták a hazai kispadot. Ezután a Bayern öltözőjét, a szurkolók hatalmas közösségi terét és az éttermet is meg lehetett nézni. A Bayern női gárdája viszont a meccseit, München elővárosában, Ascheimben játssza, ahol 3000 néző befogadására alkalmas stadion van – a németek 18 órakor itt fogadják a Viktóriát is.

A szombathelyiek az ebéd után másfélórás csendes pihenőre tértek, de előtte még két játékos, Szvorda Melinda és Szuh Erika elmondta elvárásait a mérkőzéssel kapcsolatban.

- Szeretném, ha megmutatnánk, hogy az előző meccshez képest tudunk jobban is játszani - fogalmazott a csapatkapitány, a kapus Szvorda Melinda. - Legyen bármi a vége, ha mindent kiadunk magunkból, akkor szerintem elégedetten térhetünk haza. Múlt héten túlságosan is bebiztosítottuk a védekezést és nem akartunk kinyílni, mert attól tartottunk, nem tudunk időben visszazárni. De most már nincs vesztenivalónk, illetve terveinket csak akkor tudjuk megvalósítani, ha merünk játszani.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok a Bayern ellen - tudtuk meg a támadó Szuh Erikától. - Fizikálisan erősebb csapatról van szó, nehéz a játékosaik mellett megtartani a labdát és helyzetbe kerülni. Ennek ellenére mindent megteszünk majd, hogy szép eredményt érjünk el; szerintem a döntetlen már annak számítana. Biztosan sokan lesznek a mérkőzésen, remélem pluszmotivációt ad majd a szurkolók jelenléte.

A 16 közé jutásért zajló párharc múlt heti első felvonását a Rohonci úton 5:0-ra nyerték a németek. A ma esti visszavágóról kollégánk helyszíni tudósítását a mérkőzés után olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!