Vasszilvágy

2017.08.06. 17:25

Összeér a múlt, a jelen és a jövő Vasszilvágyon

Színes programokkal ünnepelt a nyolcszáz éves település. Volt ok az örömre, hiszen elkészült a helyi orvosi rendelő is.

Cseszkó Tamás

Délelőtt ünnepi szentmisével vette kezdetét a vasszilvágyi falunap: a település idén ünnepli fennállásának nyolc-századik évfordulóját. A jeles esemény alkalmából a helyiek kiadványt is készítettek. A misét követően átadták a felújított orvosi rendelőt, ahol Szabó József polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A településvezető elmondta: Vasszilvágyot először 1217-ben egy határjáráskor említették, Szciluag formában. Az akkor még egységes falu a 16. század első felében kettévált.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Szabó József polgármester a vasszilvágyi falunapon
Fotó: Ohr Tibor

A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki beszédében kiemelte: Magyarország kormányának és helyi forrásoknak köszönhetően ismét több minden történt a faluban. - A felújított orvosi rendelő és a temető rendbetétele is szemmel látható - mondta a képviselő, hozzátéve, hogy ezen fejlesztések is mutatják, a polgármester úr által vezetett önkormányzat törődik az itt élőkkel, és egyben a ravatalozó körüli munkálatokkal tiszteletet ad mindazoknak, akik itt éltek. - Örülök, hogy számot adhatunk az orvosi rendelő megújulásáról is. Ez a fejlesztés az egész közösségnek szól - mondta a képviselő, aki a polgármesterrel közösen jelentette be, hogy már meg is érkezett az a kormányzati támogatás az önkormányzathoz, amelyből járdafelújítást lehet megvalósítani.

Délután színes programok várták a falunap látogatóit. A nyolcszáz éves jubileum alkalmából kulturális műsorral készültek, majd a megnyitóbeszédeket követően közös ebédre invitálták a falu lakóit.

Délután a zenéé volt a főszerep, Dankó Szilvia előadása mellett operettcsokrokat is hallhatott a nagyérdemű, a rendezvény egyik sztárvendége Postás Józsi volt. Este a Mycro együttes teremtett báli hangulatot. A gyermekekről sem feledkeztek meg a szervezők, légvár és kosárhinta is várta a legkisebbeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!