Vasvár

2013.01.31. 14:32

Közösségért díj: a lelkészek kiváló munkát végeznek

Kőszeg, Vasvár - A múlt szombaton Vasváron 20. alkalommal adták át a Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület díjait. Kőszegről Baranyayné Rohn Erzsébet és Baranyay Csaba evangélikus lelkészek kapták a díjat.

Némethy Mária

Baranyayné Rohn Erzsébet és Baranyay Csaba evangélikus lelkészek Budapesten születtek. Három gyermekük van. Siófoki és pécsi szolgálatuk után 2004. augusztusától ők a Kőszegi Evangélikus Egyházközség lelkészei.

A majdnem tíz év alatt rengeteg mindent tettek azért, hogy az evangélikus közösség élete pezsgővé váljon. Azonnal hozzáfogtak a különböző korosztályú és érdeklődésű gyülekezeti tagok összefogásához. A hagyományos felnőtt Bibliakör és a konfirmandus csoportok vezetése mellett megalakult a Fiatal Felnőtt Kör, a Kőszegi Evangélikus Férfikör, a Mária-Márta Kör, az Ifis csoport és a Baba-mama kör is. Újjáalakították a gyülekezeti kórust, amely jelentős szervezőmunkájuknak köszönhetően vendégszereplésekkel, minősített kórustalálkozói részvétellel büszkélkedhet. A tanév befejezésével hittanhéten vehetnek részt a gyermekek. Csaba versenyszerű sportolói múltja okán a rendszeres testmozgásban is példát mutat a fiataloknak. Jó alkalom erre a közös kosarazás, focizás, illetve a szervezett kerékpártúrák.

Erzsébet évente családos táborokat szervez férjével a Balaton partjára. Az ökumenizmus elkötelezett hívei, a városban szervezett ökumenikus alkalmak fő szervezői.

Ők voltak megálmodói, szervezői, a szükséges források előteremtői a már több alkalommal megrendezett Pünkösdi Határátlépő Fesztiválnak. A legnagyobb magyarországi evangélikus ifjúsági találkozó, a Szélrózsa Fesztivál szervező élcsapatának tagjai ők, így hathatós közreműködésüknek köszönhetően Kőszegen szervezték meg a VII. találkozót. Egymás munkáját erősítve meglátták az ifjúsági csoport tagjaiban rejlő tehetséget és megalapították az Echo zenekart, mely modern zenei alapjával és mély hitről tanúskodó dalszövegeivel a fiatalok és az idősebbek számára is értékes szórakozást nyújt. A zenekarnak a tavaly jelent meg az első CD-je. Az ifis teaház megálmodói, szervezői, így a pénteki ifis összejövetelek keretében különféle zenekarokkal találkozhatnak az érdeklődők.
Szervezésükkel és irányításukkal épült meg az új, gyülekezeti épület a Zrínyi utcában. Ezzel párhuzamosan került sor a szeretetotthon bővítésére, átépítésére, valamint homlokzatának és fűtésrendszerének felújítására. A 2009-es árvíz elérte az evangélikus templomot. A mentésnél a fizikai munkában, majd a felújításhoz szükséges anyagiak előteremtésében, az önkéntesek szervezésében is vezető szerepet töltött be Erzsébet és Csaba egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!