Vasvár

2013.04.14. 13:52

A szülés könyve - Bernád Ilona lesz a Békeház vendége

Vasvár - Isteni folyamat - Gyermekáldás, bábaság a magyar néphagyományban című könyvét mutatja be Bernád Ilona a népfőiskola szervezésében április 18-án, csütörtökön 18 órától a Békeházban.

Merklin Tímea

Az erdélyi szerző több száz nőt bábákat, szülésznőket, gyógyítókat, egyszerű asszonyokat kérdezett meg a Kárpát-medencében a természetes szülésről, milyen az, amikor a nő átadja magát az őserőknek és annak az isteni erőnek, amely(ek) egy gyermek világra születését segítik. A tapasztalatok egy generációról generációra öröklődő tudást mutatnak, amely azonban az utóbbi évtizedek modern világában elveszni látszik.

Bernád Ilona szülésznő, író. Fotó: chicagoi.reformatusok.com

Hogy is állunk hit és bizalom dolgában? Hogyan érhetünk el félelem nélküli, igazi ellazult (gyermeket váró, a gyermekkel együttműködő) állapotot? Milyen támogatásra van szüksége egy várandós és szülő anyának és egy kismamának? Milyen az a lelki-mentális-szellemi háló, amelyet a segítő és imádkozó asszonyok létrehoztak a szülő nő körül? Ezekre a kérdésekre is válaszol Bernád Ilona, akitől sokat tanulhatunk a szülés spirituális oldaláról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!