Vasvár

2014.12.08. 14:25

Sárkánnyal küzdöttek

Vasvár - Véget ért a meseprogram, amit Benedek Elek születésnapján, a népmese napján nyitottak meg a Kardos László Általános Iskolában.

Merklin Tímea

A több mint 6 héten át tartó program során meséket dolgoztak fel az alsósok: meseillusztrációkat készítettek, díszleteket terveztek és valósítottak meg. Minden osztály ellátogatott a városi gyermekkönyvtárba is, ahol ismerkedtek az intézménnyel, a könyvekkel, a mesékkel, Tüskésné Kálmán Ida és Nagy Nikoletta könyvtárosok izgalmas játékokra invitálták a diákokat. A záróünnepen igazi kis mesehelyszínné alakult át az iskola aulája, Sejber Mihálynak köszönhetően, aki a dekorációkat készítette. A több héten át tartó munka, a szellemi hétpróba után az ügyességi próbatétel következett. Süle Erika, Maráczi Beáta és Kovácsné Németh Edit tanítónők vezényletével és Hubay Kinga testnevelő irányításával a mesékben használatos varázseszközök segítségével oldották meg a hétpróbát a gyerekek. Minden feladatot a Csodaországból érkezett madarak hoztak el papíron. Előkerültek a csodafurulyák, a varázspálcák, a repülőszőnyegek. Óriási sárkánnyal kellett viaskodni és hétmérföldes csizmában ügyeskedni. Az ügyességi versenyben a B-sek győztek, az A-sok nyertek.

Konnáth Bence, Gerencsér Luca, Kanizsai Olivia (aki éppen kapja), Baranyai Máté

Sejberné Szabó Marianna igazgatónő kiosztotta a rajzpályázat díjazottjainak járó jutalmakat a „legszebb királylány", a „legfélelmetesebb sárkány", a „legcsúnyább boszorkány" és a „legtitokzatosabb mesehelyszín" témakörben, majd pedig minden osztály kapott hamuba sült pogácsa-csomagot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!