Vasvár

2015.09.28. 13:41

Születés bokra újszülötteknek

Vasvár – A hegyháti városban néhány éve díszkovács által készített életfára kerül ki az újszülöttek neve.

Pum András

Minden esztendőt külön kovácsoltvas fa jelképez. A kisgyermekek neveit az életfa leveire gravírozzák.

A kovácsolt munkák a múzeum melletti sétányt határoló kerítés falára kerülnek fel évről évre. Az önkormányzati kezdeményezés turisztikai látványosságként is népszerű.

Vasváron egyébként négy éve már nem csökkent a születések száma. 2014-ben harmincan születtek. Idén augusztus végéig 22 újszülött látta meg a napvilágot. Így valószínűsíthetően 2015-ben is marad a nem csökkenő, hanem stagnáló tendencia a vasvári népesség tekintetében. Az önkormányzat a fiatal családok letelepedését és helyben maradását több módon is segíti. Vissza nem térítendő támogatást adnak az első lakáshoz jutók házépítéséhez vagy lakásvásárlásához. Csaknem félmillió forintnyi összeget is kaphatnak a családalapítók, ha kérelmük megfelel a pályázat minden előírásának. Fiatalok számára alakított ki a város még korábban az egykori általános iskola épületéből bérlakásokat. Itt öt évig lakhatnak bérlőként és takarékoskodhatnak lakás- vagy házvásárlás céljából a vasvári családalapítók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!