Vasvár

2015.10.26. 15:09

Napirenden a kulturális koncepció - csütörtökön ül össze a vasvári képviselő-testület

Vasvár – Kultúra hosszú távon, ovis munkaterv és a téli útszórás is témát ad csütörtökön, az októberi rendes képviselő-testületi ülésen a városháza nagytermében.

Bakos Ágnes

A napirendek közt szerepel egy beszámoló a polgármesteri hivatal idei tevékenységéről. A folyó ügyek között a Ficánkoló Óvoda szeptemberben kezdődött nevelési évre szóló munkatervét, valamint a téli síkosság elleni védekezéssel kapcsolatos pályázat kiírását véleményezik a városatyák. A testület önkormányzati lakások költségalapon történő bérbeadásáról, lakásbérleti szerződésének meghosszabbításáról is határoz csütörtökön. A testület megvitatja Vasvár város hosszú távú kulturális koncepcióját. A dokumentum több évtizedre meghatározza a település közösségi, kulturális folyamatait, a fejlesztendő területeket. Gergye Rezső képviselő jegyzi a koncepciót. A város kulturális erősségei között említi a régióra szóló rendezvényeket, a képzett és elhivatott kulturális szakembereket, a térségben szoros kapcsolatokkal rendelkező civileket. Az is erőssége Vasvárnak, hogy a klasszikus hagyományőrzés elemei megvannak a településeken. A koncepció a gyengeségek között sorolja, hogy nem elég aktívak a helyiek, a fiatalok sem, és hiányzik a hegyháti cégek kulturális szponzorációja, mecenatúrája. A helyi értékek nem kapnak elég szerepet – ezen is változtatna a kulturális koncepció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!