Vasvár

2015.12.16. 13:53

Új táblákkal oldották meg a közlekedési anomáliákat Vasvár központjában

A városban az utóbbi időszak beruházásai, építkezései miatt több, közlekedést érintő változás történt.

Pogács Mónika

Ezek közül az egyik a kistérségi egészségházat érinti. Képviselői interpellációk és polgármesteri, testületi szemlézés után egyértelműsítő közlekedési táblákkal rendezték a csaknem egy éve megnyitott egészségcentrum udvarának forgalom rendjét. A csomópont amúgy is nagy forgalmú, hiszen itt térnek rá a városon keresztül utazók a 8-asról a 74-es főútra.

A központ közelében található a szintén nagy ügyfélforgalmat bonyolító járási kormányhivatal, valamint az orvosi ügyelet és a mentőállomás is. A forgalom így az utóbbi hónapokban itt a sokszorosára nőtt. Az egészségház udvarába behajtásnál a közlekedési szakemberek úgy döntöttek: az onnan kijövőknek van elsőbbségük, de csak egy irányba, jobbra fordulhatnak a kereszteződésnél. A behajtóknak elsőbbséget kell számukra adni.

Egy másik neuralgikus pont a templom épülete melletti parkolók helyzete Vasváron. Sokan gondolták úgy, hogy az érintett Bartók Béla utcában a parkolóval átellenben parkolnak, állnak meg az utcában ideiglenesen. Emiatt viszont a templom épülete melletti, több mint tíz férőhelyes parkolóban álló kocsik tolatása nehezedett, egyes esetekben lehetetlenedett el.

A problémát fokozta, hogy ez az utca szintén nagy forgalmú. A 74-es főútról itt is gyakran hajtanak le autók. A helyzetet egy nemrégiben kitett, megállni tilos tábla orvosolta. A megállási tilalom alól az utcában csak az itt működő, multinacionális adatfeldolgozó cégnek árut szállítók kapnak felmentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!