Vasvár

2016.09.30. 08:41

Időarányos Vasvár gazdálkodása – Ülésezett a testület

Vasvár – Szociális és kulturális ügyek mellett a város első féléves gazdálkodása is napirendre került a szeptemberi testületi ülésen. Szó volt munkásszállóról és közvilágításról is.

Pogács Mónika

– Jól sikerült és látogatócsúcsot döntött az idei Rétesfesztivál – kezdte a két ülés között eltelt majdnem három hónap értékelését a szeptemberi rendes ülése Tóth Balázs polgármester. Emlékeztetett, hogy csaknem 2 ezer látogató járt a Rétesfesztiválon. A fejlesztési tervekkel kapcsolatban elmondta, a remények szerint októberben születhet döntés a többi közt a csapadékvíz elvezetésére beadott pályázatról. A városvezető beszámolt arról is: több cég kereste meg az önkormányzatot, hogy munkásszálló céljára helyiséget béreljenek. Szintén több vállalkozás jelentkezett az elmúlt hónapokban a közvilágítás korszerűsítésében felajánlva kapacitásaikat. Ezekben azonban csak a tárgyalásokig jutottak el a felek, döntés egyik esetben sem született. A város gazdálkodásról szólva mind a polgármester, mint a gazdasági bizottság vezetője, Galambos István úgy összegzett: nincs eltérés a költségvetésben tervezettekhez képes, időarányos a költés, fegyelmezett Vasvár gazdálkodása mind az önkormányzat, mind az intézmények részéről.

Az ülésen a Nagy Gáspár Kulturális Központ igazgatója, Gergye Rezső számolt be hároméves munkájukat összegezve. A minősített közművelődési intézmény címet ismét elnyert központ vezetője úgy fogalmazott: munkatársai szeretnek a kulturális intézményben dolgozni, a munka mint életforma jellemző náluk. A kulturális bizottság vezetője, dr. Pataky Pál és Tóth Balázs polgármester is elismerte az intézmény munkáját. Kiemelték, hogy a hároméves tevékenységre a színes programok megszervezése mellett a pályázati aktivitás volt a jellemző, amelynek köszönhetően többletforrásokhoz juthatott az intézmény.

Fotó: Pogács Mónika

Idén is indul Vasvár a szociális célú tüzelőanyag vásárlás támogatásához kapcsolódó pályázaton – így döntött a vasvári testület. Tavaly sikeres volt az önkormányzat: 1 millió 995 ezer forinthoz jutott a Belügyminisztériumtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!