Vasvár

2017.01.16. 19:20

Madárbarátságosak

Vasvár - Tizenkét osztály összesen 73 madáretetőt készített a vasvári Kardos László Általános Iskolában. A kis építményekből kiállítás nyílt, azóta pedig az iskola épületére, az udvarra kihelyezve várják az alkalmi látogatókat.

Pogács Mónika

- Németh Éva ökoiskola-felelős kérte a madáretetők készítésére a diákokat. Azt reméltük titkon, hogy ebben szüleik, nagyszüleik, testvéreik segítenek nekik. Így is történt. A környezetvédelmi program családivá vált - mesélte Sejberné Szabó Marianna, az iskola igazgatója.

Lelkes diákok az iskolában kiállított sokféle madáretető között Fotó: Pogács Mónika

Készítettek újrahasznosított anyagból, konzervdobozból, műanyag flakonból etetőket a diákok. A nevezett munkák közül csaknem negyven pedig fából készült, a szülők, nagyszülők keze munkáját dicsérve. A madáretetőket az iskola aulájában kiállításon mutatták be az érdeklődőknek. Most pedig helyi vállalkozók által adományozott napraforgóval töltik fel rendszeresen az udvaron, az ablakokban.

- Az etetés biztonságot jelent a környék madarainak, mi pedig sok megfigyelést tehetünk a diákokkal ellátásuk közben - foglalta össze a
program legfőbb hasznát Sejberné Szabó Marianna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!