Vasvár

2013.02.15. 09:48

Nem sokaság, hanem lélek teszi a csodát

Vasvár - A Capella Savaria adott koncertet a Nagy Gáspár Kulturális Központban mindössze 24 néző előtt, de senki ne gondolja, hogy ez negatív megállapítás a rendezvényre nézve.

Merklin Tímea

A koncert fantasztikusan sikerült. A nézők olyan odaadó érdeklődéssel és szeretettel voltak a nagyszerű művészi teljesítmény iránt, hogy művész és befogadó a koncert végére eggyé vált a színházteremben - számol be Gergye Rezső, a művelődési ház igazgatója. - Ismét és újra és megint a kultúra a művészet ereje és az azt hitelesen tolmácsolók és azt nyitott szívvel fogadók bizonyították, amit Berzsenyi Dániel így fogalmazott: ,..nem sokaság , hanem lélek, szabad, nép tesz csuda dolgokat.

A Capella csodáját mesélte az a pár ember mindenhol, boltban, utcán. Fotó: Gergye Rezső

A kérdés, amit ilyenkor szervezők, nézők és művészek feltesznek maguknak, hogy megéri-e a befektetett energia, ha mindössze 24 fős a közönség?

Gergye Rezső válasza egyértelműen: igen, megérte.

Vasárnap este a művészek olyan belső tűzzel adták át tudásukat, érzelmeiket a klasszikus szerzőkön keresztül, amely megtöltötte a vasvári színházterem 260 főnyi ülőhelyét .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!