Vasvár

2015.10.13. 12:31

Put a té! - Baglyos könyvjelző és olvasnivaló járt a meséért Vasváron

Vasvár – A Hegyhát szinte minden településéről érkeztek kisebbek és nagyobbak, hogy meséljenek a dr. Bendefy László Városi Könyvtár versenyén.

Pogács Mónika

– Put a té! Put a téj! Édöszanám – a mesélő és a hallgatóság örömére is elhangzott A három pösze című magyar népmese a vasvári könyvtárban rendezett mesemondó versenyen.

Mintegy negyven alsós nevezett a nemes versengésre. Nemcsak Vasvárról, hanem Alsóújlakról, Csipkerekről, Győrvárról, Csehimindszentről, Pácsonyból és Csehiből is érkeztek mesélők.

A kétnapos mesemondó verseny végén minden alsó tagozatos egy emléklapot és a gyermekkönyvtárosok által készített bagoly könyvjelzőt kapott ajándékba.

A Vas megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatásának köszönhetően minden nevező vihetett haza könyvjutalmat is.

– Igyekeztünk a gyermekek életkorának és személyes érdeklődésének megfelelő könyvet ajándékozni mindegyiküknek, buzdítva őket ezzel az olvasásra, a könyvtárlátogatásra és az otthoni mesélésre is – hangsúlyozta Gyöngyösi Zsuzsa könyvtárvezető.

A vasvári könyvtárosok már tervezik a térségi mesemondó versenyt, melyet tavasszal rendeznek majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!