volt itt minden

2018.06.16. 13:56

Videóbíró és okosóra hozta a három pontot a franciáknak

Franciaország 2-1-re legyőzte Ausztráliát szombaton Kazanyban a C csoport első fordulójában az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Kazany, 2018. június 16. A francia Antoine Griezmann (j2) ünnepel csapattársaival, miután büntetõrúgásból gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának elsõ fordulójában játszott Ausztrália – Franciaország mérkõzésen a Kazany Arénában 2018. június 16-án. (MTI/AP/Haszan Ammar)

Forrás: MTI/AP

Fotó: Haszan Ammar

Nagy lendülettel kezdett a francia válogatott, pár perc alatt többször eljutott ellenfele kapujáig, akadt védeni valója Ryannek. Negyedóra után némileg kijött a szorításból az ausztrál csapat, de veszélyt csak akkor tudott kialakítani, amikor egy szabadrúgás után Tolisso lábáról a saját kapuja bal alsó sarka felé tartott a labda. Lloris azonban gyorsan reagált, nagyot vetődve mentett. A folytatásban is a franciák próbáltak irányítani, az ausztrálok viszont ekkor már jobban szűrték a támadásaikat, melyek így többnyire a 16-os környékén értek véget.

Griezmann a jobb szélen kezdett, Dembélé a balon, és Mbappé – aki 19 és fél évével a vb-k történetének legfiatalabb francia résztvevője – volt a középcsatár, de a felállás menet közben többször változott, a francia támadók sűrűn váltogatták pozíciójukat. Igaz, ezzel sem tudták nagyon megzavarni az ausztrálokat. Valójában ők maguk sem tudták, hogy mit akarnak.

Az ausztrál játékosok reklamálnak, miután Andres Cuba uruguayi bíró a videóbíróval való konzultáció után büntetőt ítélt Franciaországnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának első fordulójában játszott Ausztrália-Franciaország mérkőzésen a Kazany Arénában 2018. június 16-án.
Fotó: David Vincent / MTI / AP

Az első félidőben kiegyenlített volt a labdabirtoklás, de többet lőttek kapura a franciák.

Az ausztrálok ugyanakkor szervezetten és keményen játszottak a második félidőben is, így nagy erőbedobásra késztették ellenfelüket.

Az 58. percben aztán egy jó ütemű kiugratásnál Griezmann csapott le a labdára, de a 16-oson belül elesett. A játék továbbment, majd miután a labda kigurult az oldalvonalon, Andrés Cunha játékvezető kézfeltartással jelezte, hogy videóbírós visszajátszás következik. Miután megnézte a pálya szélén lévő monitoron az esetet, tizenegyest ítélt, a vétkes Rishdonnak pedig sárga lapot mutatott fel. A büntetőt Griezmann a kapu bal oldalába vágta (1-0).

Íme, a vitatott eset:

A 62. percben aztán tizenegyeshez jutottak az ausztrálok is: Umtiti egy beadásnál érthetetlen módon kézzel ütötte el a labdát. Jedinak higgadtan lőtt a kapuba (1-1).

A büntetőkből esett gyors gólváltás után a franciák kerültek másodszor is előnybe.

A 81. percben szép passzolgatás után Pogba pöckölte 14 méterről az ausztrál védő lábára a labdát, amely onnét a felső lécre, onnét pedig épphogy a gólvonal mögé pattant (2-1). A bírónak az órája jelezte, hogy a játékszer teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

A hajrában továbbra is nagy akarással küzdöttek az ausztrálok, de nem voltak elég kombinatívak a támadások szervezésében. Pályára lépett az Mbappéhoz hasonlóan 19 éves, de nála bő két héttel később született Daniel Arzani, az oroszországi világbajnokság legfiatalabb játékosa is – aki múlt szombaton betalált a magyarok elleni felkészülési találkozón -, érdemben azonban nem tudott hozzátenni csapata teljesítményéhez a neki jutott pár percben.

Borítókép: A francia Antoine Griezmann (j2) ünnepel csapattársaival, miután büntetőrúgásból gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának első fordulójában játszott Ausztrália – Franciaország mérkőzésen a Kazany Arénában 2018. június 16-án.

MTI / AP / Haszan Ammar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!