Putyin is gratulált

2018.07.08. 16:12

Csercseszov szerint az orosz válogatott emelt fővel búcsúzhat

A válogatott csapatkapitánya örül, hogy a kiesés ellenére is meg tudták mutatni erejüket.

ANTALYA, TURKEY - AUGUST 31: Head coach of Russian team, Stanislav Cercesov is seen during the friendly match between the national soccer teams of Turkey and Russia at Antalya Arena in Antalya, Turkey on August 31, 2016.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Orhan Cicek

Sztanyiszlav Csercseszov, a világbajnokság negyeddöntőjében kiesett házigazda orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány úgy érzi, hogy emelt fővel búcsúzhatnak.

A horvátokkal szemben tizenegyespárbajban elbukott negyeddöntőt követően a szakember azt mondta: bár előzetesen semmi esélyük nem volt a vb-győzelemre, mégis rendkívül csalódottak, hogy nem sikerült bejutniuk a torna legjobb négy csapata közé. „De így is meg tudtuk mutatni a csapatunk erejét” – tette hozzá a kapitány.

Csercseszov hangsúlyozta, a horvátok elleni mérkőzés előtt és után is beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, aki gratulált neki a „nagyon jó mérkőzéshez”. „Azt mondta, hogy tartsuk nyitva a szemünket, és tegyük meg a következő lépéseket” – utalt a politikus a válogatott jövőjére és fejlődésére. Csercseszov kiemelte: az orosz emberek nemcsak egyszerűen bíztak a válogatottban, hanem „szerelmesek lettek” a csapatba.

Zlatko Dalic, a horvátok kapitánya a továbbjutást követően előbb saját játékosainak gratulált, majd az orosz csapatnak is, amely elmondása szerint „nagyot küzdött”. „Nem volt szép mérkőzés, ez harc volt, csata ez elődöntőért. Szerencsénk volt” – nyilatkozta Dalic. Elárulta: annyira a mérkőzésre koncentrált, hogy csak Ivan Rakitic továbbjutást jelentő utolsó sikeres horvát tizenegyesét követően engedte szabadjára az érzelmeit. „Nem sírok gyakran, de most jó okom volt rá: Horvátország vb-elődöntős! Ez nagy siker és nagyszerű eredmény” – mondta a kapitány.

Az Anglia elleni elődöntővel kapcsolatban közölte: természetesen hagytak maguknak erőt a folytatásra is, mert nem áll szándékukban megállni, ha már eddig eljutottak. „Két mérkőzés vár még ránk, megpróbáljunk a legjobb teljesítményünket nyújtani. Mindenesetre nagyon motiváltak vagyunk” – hangsúlyozta Dalic.

Az összecsapás legjobb játékosának a horvátok középpályását, Luka Modricot választották, aki a szintén tizenegyespárbajban megnyert nyolcaddöntőre is utalva azt mondta: szombaton újabb dráma várt a horvát válogatottra. „Az első félidőben nem játszottunk jól, nem tudtuk úgy irányítani a játékot, ahogyan szerettük volna” – fogalmazott Modric.

Hozzátette: a folytatásban már jobban teljesítettek, de nem tudták lezárni a találkozót még a tizenegyespárbaj előtt. „Viszont ismét megmutattuk, hogy van tartás a csapatban. Elődöntősök vagyunk, elég időnk van a felkészülésre és a feltöltődésre” – mondta Modric.

A Horvátország-Anglia vb-elődöntőt szerdán 20 órától Moszkvában, a Luzsnyiki Stadionban rendezik meg, egy nappal a szentpétervári Franciaország-Belgium összecsapást követően.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Forrás: AFP/Orhan Cicek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!