nagylelkű

2018.07.02. 15:37

A Bayern-játékosok július végéig pihenhetnek

Niko Kovac, a német bajnok Bayern München labdarúgócsapatának új vezetőedzője július végéig pihenőt adott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon szerepelt, illetve szereplő játékosainak.

02 July 2018, Germany, Munich: Soccer, Bundesliga, FC Bayern Munich press conference with the presentation of the new coach in the Allianz Arena. The new head coach Niko Kovac taking part in the press conference. Photo: Andreas Gebert/dpa

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Andreas Gebert

A horvát szakember hétfőn jelezte, hogy az érintett futballistáknak július 25-én lesz az első edzésük Németországban, de nem kell elutazniuk az együttes július 23. és 30. közötti amerikai túrájára.

Kovac, aki az Eintracht Frankfurttól érkezett a bajorokhoz, arról is beszélt, hogy szerinte a címvédő német válogatott csoportkörös búcsúja nem lesz hatással a nemzeti együttesben szerepelt nyolc játékosának teljesítményére.

„Majd a vakációjuk alatt elfelejtik a problémákat,

és biztos vagyok benne, hogy olyan motiváltan térnek vissza az első tréningre, ahogy elvárom” – jelentette ki a tréner.

A horvát edzőnek elképzelhető, hogy némileg megváltozott kerettel kell majd nekivágnia az új szezonnak, igaz, ő hétfőn úgy nyilatkozott, hogy

szerinte a lehetséges távozók közül Robert Lewandowski és Jerome Boateng is maradni fog a klubnál.

„Beszéltem már telefonon Lewával és elmondtam neki az elképzeléseimet. Ő egy világklasszis csatár, aki rengeteget tett már a klubért, és a jövőben is sokat fog” – nyilatkozott Kovac, aki várja a közös munkát Boatenggel is.

Borítókép: AFP / DPA / Andreas Gebert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!