horvát válogatott

2018.06.17. 09:45

A horvátok kapitánya szerint nem fognak túlzásba esni

Zlatko Dalic szövetségi kapitány szerint a horvát labdarúgó-válogatott elérte legfontosabb céljait: gólokat szerzett és legyőzte Nigéria csapatát az oroszországi világbajnokság csoportkörének szombati játéknapján, Kalinyingrádban.

Croatia's coach Zlatko Dalic reacts after the Russia 2018 World Cup Group D football match between Croatia and Nigeria at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad on June 16, 2018. / AFP PHOTO / Patrick HERTZOG / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Patrick Hertzog

„A győzelem az győzelem. A szögletek és a büntetők is részei a futballnak. Az volt a fontos, hogy gólt szerezzünk. A szerencse is mellénk állt, de megérdemeltük” – nyilatkozta a késő esti mérkőzés után a kapitány.

A 32. percben egy szögletet és Mandzukic fejesét követően a labda a kapu mellé ment volna, ám Etebo lábán irányt változtatva a kapuba pattant. A 70. percben egy újabb horvát szögletnél Ekong nem engedte felugrani Mandzukicot, a megítélt büntetőt pedig Modric magabiztosan lőtte a kapuba, ezzel nyert 2-0-ra az európai együttes.

Az edző hangsúlyozta, támadófelfogásban akarnak játszani, a szombatinál is jobban, de túlzásba még a gólszerzés érdekében sem esnek.

„Még mindig sokat kell tennünk ahhoz, hogy továbbjussunk a csoportból. Ez a három pont rendkívül fontos, de nem szabad megnyugodnunk”

- tette hozzá Dalic.

A mérkőzés legjobbjának választott Luka Modric úgy fogalmazott, számukra nagyszerűen kezdődött a torna, hiszen megérdemelt győzelmet arattak.

„Nigéria jól játszott, de mi jobbak voltunk.

Örülök, hogy én rúghattam a büntetőt, és elégedett vagyok azzal, ahogyan elvégeztem” – nyilatkozta a Real Madrid játékmestere.

Hozzátette, az első csoportmeccs megnyerése további önbizalmat és lendületet ad nekik, ezáltal javulni fog a játékuk, és úgy folytatják útjukat a világbajnokságon, ahogyan tervezték.

A horvátok csütörtökön Argentínával találkoznak, amely az első fordulóban csupán 1-1-es döntetlent játszott Izlanddal, részben Lionel Messi kihagyott tizenegyese miatt.

Modric úgy fogalmazott, nehéz mérkőzés előtt állnak, hiszen a dél-amerikaiak minőségi csapatot alkotnak, ők a D csoport esélyesei.

„Kemény lesz, hiszen nekik győzelemre kell játszaniuk, mivel szombaton döntetlenre végeztek, ami számukra sohasem elfogadható” – vélekedett.

A nigériai válogatott német szövetségi kapitánya, Gernot Rohr kijelentette, rendkívül csalódott a vereség miatt, de elismerte, hogy Horvátország jobb csapat.

„A második félidőben vissza tudtunk volna kapaszkodni, de aztán jött a tizenegyes. A miénk a mezőny legfiatalabb csapata.

Játékosaink hibáztak, sok időre és fejlődésre van szükségük, ezen dolgozunk.

Remélem, a következő mérkőzésen, Izland ellen sokkal jobbak leszünk” – magyarázta.

Az Argentína-Horvátország mérkőzés csütörtökön – magyar idő szerint – 20 órakor kezdődik Nyizsnyij Novgorodban, a Nigéria-Izland találkozót pedig pénteken 17 órától játsszák Volgográdban.

Borítókép: AFP PHOTO / Patrick Hertzog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!