svéd válogatott

2018.06.14. 16:14

Ibrahimovic szerint felszabadultabban játszhatnak nélküle

Zlatan Ibrahimovic szerint a világbajnoki résztvevő svéd labdarúgó-válogatottra azért nehezedik kisebb teher az oroszországi tornán, mert ő nem tagja a keretnek.

Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy reacts against Atlanta United during their Major League Soccer match in Carson, California on April 21, 2018 Atlanta defeated LA 2-0. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Frederic J. Brown

A 36 éves támadó arra a megállapításra jutott, hogy a svéd együttesen azért kisebb most a nyomás, mert amikor ő is tagja a csapatnak, akkor minden mérkőzésen elvárás velük szemben a győzelem.

„Csak élvezzék. Nincs rajtuk teher, mert nem vagyok ott”

– adott útravalót honfitársainak a tőle megszokott szókimondással Ibrahimovic, aki egy szponzori meghívásnak eleget téve tartózkodik Moszkvában, az Oroszország – Szaúd-Arábia nyitómérkőzés helyszínén.

A svédek a címvédő német válogatottal, valamint Mexikóval és a Koreai Köztársasággal szerepelnek az F csoportban.

Az LA Galaxy svéd labdarúgója a németeket tekinti a vb legnagyobb esélyesének, szerinte ugyanis Joachim Löw szövetségi kapitánynak nemcsak jó csapata van, hanem ezt mindig képes bizonyítani is. Ahogy fogalmazott:

a németeknél nincs sztár, az egész csapat a sztár.

„Ezért olyan erősek” – közölte.

Ibrahimovic 15 éves válogatottbeli karrierje során 116 alkalommal szerepelt a svéd csapatban – 62-szer volt eredményes -, legutóbb a 2016-os Európa-bajnokságon viselte a nemzeti együttes mezét.

Borítókép: AFP PHOTO / Frederic J. Brown

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!