a büntető is kevés volt

2018.06.25. 23:21

Irán elleni döntetlennel jutott tovább a portugál válogatott

A hosszabbításban Irán büntetőből egyenlíteni tudott, és a hajrában megvolt a lehetősége a győzelmet – s ezáltal továbbjutást – érő gól megszerzésére is, ám nem tudott élni vele.

Szaranszk, 2018. június 25. Az iráni Karim Anszarifard 11-esbõl berúgja csapata egyenlítõ gólját az Irán – Portugália mérkõzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának harmadik fordulójában Szaranszkban 2018. június 25-én. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

Fotó: Rungrodzs Jongrit

Az Európa-bajnok portugál válogatott 1-1-es döntetlent játszott az iráni együttessel az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának hétfői 3., utolsó fordulójában, így másodikként jutott a nyolcaddöntőbe.

Eredmény:

B csoport, 3. forduló:

Irán-Portugália 1-1 (0-1)

-------------------------

Szaranszk, Mordovia Aréna, 41 685 néző, v.: Enrique Caceres (paraguayi)

gólszerzők: Anszarifard (93. – 11-esből), illetve Quaresma (45.)

sárga lap: Hadzsszafi (52.), Szardar (54.), illetve Raphael (33.), Quaresma (64.), Ronaldo (83.), Cédric (98.)

Irán:

Ali Beiranvand – Ramin Rezaeian, Madzsid Hosszeini, Morteza Pouraligandzsi, Ehszan Hadzsszafi (Milad Mohammadi, 56.) – Mehdi Taremi, Alireza Dzsahanbakhsh (Szaman Goddosz, 70.), Szaeid Ezatolahi (Karim Anszarifard, 76.), Omid Ebrahimi, Vahid Amiri – Szardar Azmoun

Portugália:

Rui Patrício – Cédric, Pepe, José Fonte, Raphael Guerreiro – Ricardo Quaresma (Bernardo Silva, 70.), William, Adrien Silva, Joao Mário (Joao Moutinho, 84.) – André Silva (Goncalo Guedes, 96.), Cristiano Ronaldo

I. félidő:

45. perc: Kényszerítő után Quaresma szinte a 16-os vonalától jobb külsővel csavart a hosszú felső sarokba (0-1).

II. félidő:

90-93. perc: A labda a portugál 16-oson belül egy fejpárbaj után Cédric kezéhez ért, s videózás után a játékvezető büntetőt ítélt. Ezt Anszarifard a kapu bal felső sarkába lőve értékesítette (1-1).

Idegesen kezdett az iráni együttes, a portugálok akarata érvényesült az első félórában, amelyet követően lassan magukra találtak az ázsiaiak. Ennek ellenére változatlanul a kontinensbajnok portugálok irányítottak, s a szünet előtt egy látványos találattal a vezetést is megszerezték.

A fordulást követően továbbra is nyomást gyakoroltak az európaiak, akik videózás után büntetőhöz jutottak, ám Cristiano Ronaldo bal alsóba tartó lövését könnyedén hárította a kapus. A kimaradt lehetőség kissé megfogta az Európa-bajnok csapatot, míg az irániak támadójátékát lelkesebbé tette, így a többszöri videózással tarkított, kaotikus hajrában mindkét kapu előtt adódott veszélyhelyzet.

A hosszabbításban Irán büntetőből egyenlíteni tudott, és a hajrában megvolt a lehetősége a győzelmet – s ezáltal továbbjutást – érő gól megszerzésére is, ám nem tudott élni vele. A döntetlennel a portugálok jutottak a 16 közé, ahol szombaton Szocsiban az A csoportban első Uruguayjal találkoznak.

Borítókép: Szaranszk, 2018. június 25. Az iráni Karim Anszarifard 11-esből berúgja csapata egyenlítő gólját az Irán – Portugália mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának harmadik fordulójában Szaranszkban 2018. június 25-én. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!