szomorú a szíve

2018.07.03. 15:50

Maradona ingyen is vállalná az argentinokat

Nyolc évvel menesztése után Diego Maradona jelezte, hogy ingyen is elvállalná újból a szövetségi kapitányi posztot az argentin labdarúgó-válogatottnál, amely a nyolcaddöntőig jutott az oroszországi világbajnokságon.

Argentinian former football player Diego Armando Maradona reacts during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between France and Argentina at the Kazan Arena in Kazan on June 30, 2018. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Saeed Khan

Az 57 éves világbajnokot erről egy venezuelai tévéműsorban kérdezték meg – annak ellenére, hogy a jelenlegi szakvezető, Jorge Sampaoli szerződése 2022-ig szól.

„Igen, és ingyen is csinálnám, nem kérnék érte semmit”

- szögezte le Maradona, akinek 2010-ben, a vb-negyeddöntőben a németektől elszenvedett 4-0-s vereség után kellett távoznia. Azóta csak két egyesült arab emírségekbeli klubnál dolgozott.

„Mindenki azt hiszi, hogy most boldog vagyok, de a szívem szomorú.

Rosszul esik, hogy minden, amit felépítettünk, ilyen könnyen összeomlott” – tette hozzá.

A korábban évekig kokainfüggőséggel küszködő Maradona az oroszországi vb során főként botrányos viselkedésével hívta fel magára a figyelmet. A Nigéria elleni csoportmérkőzés után dülöngélve a középső ujjait mutogatta a közönségnek, illetve a találkozó alatt hol sírva fohászkodott, hol aludni látszott, valamint egy saját magát ábrázoló nagy méretű képet mutogatott. Egy másik meccsen a díszpáholyban szivarozott, ezért később elnézést kért, mondván, nem tudta, hogy nem szabad dohányozni a stadionokban.

Az argentinok a múlt szombati nyolcaddöntőben 4-3-ra kikaptak Franciaországtól Kazanyban.

Borítókép: Maradona emlékezetesebb alakítást nyújtott, mint az argentin válogatott

AFP PHOTO / Saeed Khan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!