lesújtva

2018.06.15. 10:48

Teljes kudarcként élte meg a nyitómeccset a szaúdi vezetőség

Lesújtó kritikával illette a szaúdi sajtó, hogy a labdarúgó-válogatott 5-0-ra kikapott a házigazda oroszoktól a világbajnokság csütörtöki nyitómérkőzésén.

Az al-Vatan című napilap „fájdalmas bukásról” írt, míg az Okaz a „Halovány teljesítmény és súlyos vereség” címet adta tudósításának. Utóbbi leszögezte, még a legnagyobb pesszimisták sem vártak a zöldektől ekkora kudarcot.

A királyság legfelsőbb sportvezetője közvetlenül a meccs után bejelentette, hogy

új futballgenerációt akarnak kinevelni, ehhez külföldre küldik az utánpótláskorú játékosokat, hogy profi módon felkészítsék őket.

„Magamra vállalom a teljes felelősséget a koronaherceg és a nép előtt. El kell ismernünk, hogy ez a nemzedék erre képes” – közölte Turki Al al-Sejk, majd áttért arra, hogy a játékosok a szaúdi ligában tapasztalható magas bérek miatt nem gyűjtenek tapasztalatot külföldön.

„Korábban már mondtam, hogy egyetlen szaúdi futballista sem érdemel többet évi egymillió riálnál (72 millió forint).

Erre sokan nekem támadtak, de ez a realitás” – tette hozzá.

A találkozó után az arab szurkolók azzal tréfálkoztak, hogy a mérkőzést a díszpáholyból figyelő Mohammed bin Szalmán koronaherceg már szólt, hogy készítsék elő Rijádban a Ritz Carlton hotelt. Ebben a luxusszállóban tartották fogva tavaly korrupciós vádak miatt a királyi család több tagját.

A szaúdiak szerdán Uruguayjal játszanak a vb második fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!