Hova tűntek?

2018.06.15. 22:58

Több mint ötezer nézőt hiányol a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot indít, mert a vártnál alacsonyabb volt a nézőszám pénteken az oroszországi világbajnokság Uruguay-Egyiptom csoportmérkőzésén.

Uruguay fans celebrate after their team scored the opening goal during the Russia 2018 World Cup Group A football match between Egypt and Uruguay at the Ekaterinburg Arena in Ekaterinburg on June 15, 2018. / AFP PHOTO / Anne-Christine POUJOULAT / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

A FIFA szerint a 33 061 férőhelyes stadionban rendezett meccsre – amelyet 1-0-ra a dél-amerikai csapat nyert meg – 32 278 jegyet adtak el, a hivatalos nézőszám ennek ellenére csupán 27 015 volt.

Alekszej Szorokin, a szervezőbizottság főigazgatója úgy vélekedett, talán a hűvös, csapadékos időjárás rettentette el a szurkolók egy részét.

A nemzetközi szövetség álláspontja szerint a távolmaradók száma aggályos, ezért vizsgálatot indítottak az ügyben. Múlt heti összegzésük szerint több mint 2,4 millió jegyet adtak el a csütörtökön kezdődött torna 64 mérkőzésére.

Borítóképünkön Uruguay szurkolói a jekatyerinburgi stadion lelátóján.

Fotó: AFP / Anne-Christine Poujoula

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!