Vélemény

2017.05.19. 19:28

Jó reggelt, Vas megye!

Véleménykülönbségek márpedig vannak.

Tersztyánszky Krisztina

A legnagyobb tolerancia mellett is léteznek nemzedékek közötti ellentétek, férfi-nő viták, vagy nagyvárosi és vidéki ember közötti érdekkülönbségek. Társasházakban pedig könnyen felütheti a fejét az emeleti és földszinti lakók kibékíthetetlen polémiája. Aki egy régi építésű, belső udvaros bérház földszintjén, a napos oldalon lakik, annak életkörülményei a kertes házhoz közelítenek, annak minden előnyével és nyűgével. A gangról nyíló lakások bérlőit egész más kérdések foglalkoztatják.

A minap az egyik ilyen bérházban egy öreg platánfa miatt volt hangos a lakógyűlés. A kertkapcsolatos lakóknak elegük van a lehulló levelek és termések takarításából, a járdát felnyomó gyökerekből. A nyugatra néző fenti lakásokban viszont szívesen élvezik a magasba nyúló lombkorona árnyékoló hatását. Rajtuk az udvarra ültetendő formás, aprócska díszfák egyelőre biztos nem segítenek. Lehet, hogy sose nőnek fel az ő emeletükig. A vita valahogy lezárul majd, észérvekkel vagy más módszerekkel az egyik párt felülkerekedik, s a fa sorsa eldől. Nekünk meg óhatatlanul Arany János fülemiléje jut az eszünkbe: lám, örökzöld a téma...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!