Vélemény

2017.05.18. 16:12

Rukkola - Jó tanácsok mindennapra, kiváltképp csütörtökre

Az ember sokszor kifutna a világból a jó tanácsoktól.

Nagy Ildikó

Főleg azoktól, amelyek e-mailben érkeznek, vagy éppen a közösségi oldalon bukkannak fel. Az „Ezt kell fogyasztanod, ha törékeny a körmöd és rosszul alszol" kezdetű jó tanácson például már a címét olvasva úgy felidegesítem magam, hogy egészen biztosan nem alszom, azon pedig végképp nem töröm a fejem, hogy mi lehet az összefüggés a törékeny köröm és az álmatlanság között. Legújabb kedvencem az „Ez történik, ha így tartod a kezed!" címmel ajánlott jó tanács. A fotókon bemutatott kézmozdulatok között van olyan, amelyik csökkenti a passzivitást és elősegíti a lelkesedést.

Egy másikkal a pajzsmirigyproblémákat orvosolhatom, a harmadiktól elmúlik a köhögésem. Erre az egészre egyébként nekem is van egy egyértelmű, félreérthetetlen kézmozdulatom, gondolom, kitalálják, melyik.Persze azért hasznos tanácsokat is elcsíphetünk olykor, igaz, nem az interneten, hanem egyéb, nagyon is élő közösségi tereken. Például a fodrászüzletben, a hajmosóban ülve. Vagy a postán, sorbanállás közben, ahol önkéntelenül is kihallgathatjuk a körülöttünk beszélgetőket.

A minap véletlenül hallottam meg az utóbbi évek leghasznosabb tanácsát, meg is osztom önökkel. Mit gondolnak, mikor érdemes vérvételre menni? (Aki jár, tudja, hogy bármilyen korán érkezik, mindig vannak előtte legalább tízen.) Szóval: vérvételre csütörtökön reggel kell elindulni. És hogy miért éppen csütörtökön? A válasz pofonegyszerű: az áruházakban aznap kezdődnek az aktuális heti akciók, így azok, akik a rendelőben rendszerint az első tíz sorszámot húzzák, olyankor már buszon ülnek, hogy végigjárják az üzleteket. Na, ez a tanács tényleg aranyat ér. Feltéve, ha nem fogadja meg mindenki...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!