Jó reggelt

2017.09.25. 07:00

Jó reggelt, Vas megye!

A szomszéd kakasa nem verte fel hajnalban, a kutyák sem ugattak. Mintha minden két- és négylábú tudta volna, hogy az öreget aznap nem szabad bosszantani.

Nagy Ildikó

Elvégre egyszer hetvenéves az ember. A gyerekek és az unokák időben megérkeztek, szépek voltak, mint mindig. A legkisebb úgy pörgött előtte az ünneplős szoknyájában, hogy az öreg is megbékélt a sorsával és a kétajtós szekrény ajtajáról zokszó nélkül emelte le a kikészített inget, nyakkendőt és öltönyt. Az étteremben a kerthelyiségben terítettek nekik. Az öreg – mint mindig – most is halászlevet kért, pontyból, tészta nélkül. Miután a tortán elfújta a gyertyákat, lett nagy csodálkozás. Mindenki bámulta az eget, amelyen halszálka alakú felhők gyülekeztek. Tudták, hiszen hallották elégszer az öregtől, hogy ez nem jót jelent, akár jég is potyoghat az égből, nyáron legalábbis. Ezen a szép őszi napon azonban a felhők is az öreg horgászt köszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!