a német szavak meg a megnyugvás

2017.11.09. 07:00

Jó reggelt, Vas megye!

A német kifejezések mindig megnyugvást hoznak. Úgy mint például a Landwirtschaftsaus-stellung vagy a még bársonyosabb hangzású Schicksalstag, azaz a sorsnap, ami egészen véletlenül éppen ma, november 9-én van.

BUDAI DÁVID

Fotó: Pixabay

Megfigyelték ugyanis, hogy a német történelem sorsfordító eseményei, úgy mint 1848-ban Robert Blum kivégzése, 1918-ban II. Vilmos császár lemondása, 1923-ban Hitler sikertelen puccskísérlete, 1938-ban a kristályéjszaka, vagy éppen a berlini fal bontásának megkezdése mind, mind november 9-ére esett. A német nép precízebb annál, hogy feltételezésekre, véletlen egyezésekre kapják fel a fejüket, csak szigorúan a tények számítanak. Ha valakik, akkor a franciák ismerik a német néplelket. A minimum, hogy tiszteletben tartják a Schicksalstagot, ezért ha már komoly bejelentésre készülnek az ország frissen vásárolt egyik legjelentősebb autógyárának jövőjéről, azt juszt is erre a napra időzítik. És ez így van rendjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!