Körömpörkölt

2018.01.23. 09:00

És mégis áll a Föld! Ráadásul még jó lapos is

Honnan tudható, hogy a Föld gömb alakú? Onnan, hogy a tengeren először az árboc csúcsa látszik a horizonton. Nevetséges.

Budai Dávid

Ezt mondják a laposföld-hívők is, akik már ötödik éve azért küzdenek, hogy a megvezetett gömbföld-hívőknek kinyíljon végre a szemük. Laposföldes körökben egyértelmű, hogy minden fotó a Földről, az űrtechnika Holdra szállásostul egy hatalmas kamu. Persze nem is forog a Föld. Mindezt csak azért mondják, hogy minket, embereket tévedésben tartsanak a gonosz háttérhatalmak. Hogy miért? Csak. Mert az életünket irányító tanok a „duplagondol” jegyében születtek. A háború: béke, a szabadság: szolgaság, a tudatlanság: erő.

És miután minden kép és beszámoló hazugság a gömb alakúnak hazudott Földről, nyilvánvaló, hogy a Föld lapos. Nem békepipa és nem is fürjtojás alakú, egyszerűen csak lapos, szélein kétszáz méteres jégfallal, rajta túl végtelen jégmezővel. A gömbalakúság cáfolatára a hívők méréseket végeznek a görbületre lézerrel, szabadidejükben pedig minden létező fórumon földbe döngölik virtuálisan azt, aki eretnek tanokkal: gömbölyű Földdel hozakodik elő. Ezenkívül pénzt gyűjtenek arra egymástól, hogy jó magasra felmehessenek, ahol aztán megnézhetik maguknak a Földet, hogy visszatérve az orrunk alá dörgöljék: látszott, hogy lapos, mint az asztal, nem görbült egy centit sem. Egyelőre nem jutottak elég magasra.

Pedig szerintem nem arra kellene pénzt gyűjteniük, hogy felfelé mehessenek, hanem, hogy valaki elmehessen a széléig, és aztán, uccu neki a végtelen jégmezőnek. Ha összegyűjtik rá a hozzávalókat, én elmegyek. Felmászom azon a jégfalon és addig megyek, amíg le nem lógatom a világvégén a lábamat, akkor aztán lövök egy szelfit. Ez lesz a bizonyíték. Ha meg mégis gömbölyű a Föld, akkor sincs baj. Ez esetben jöttömre nyolcvan nap múlva számítsatok, pirkadatkor, Kelet felől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!