jó reggelt!

2018.01.04. 06:30

Jó reggelt, Vas megye!

Mindenki ismeri az éppen ma 57 éve elhunyt Erwin Schrödinger Nobel-díjas osztrák fizikus Schrödinger macskája néven elhíresült gondolatkísérletét, amelyben a tudós a kvantumelmélet abszurditását próbálta érzékeltetni, jelesül, hogy a részecskék egyidejűleg több helyen, különféle állapotokban lehetnek.

Budai Dávid

Sokan persze támadták a tudóst, mondván: Schrödinger elméleti dobozba zárt macskája vagy él, vagy nem, de egyszerre mindkettő nem lehet. Nos, de! Szilveszterkor a macska – nem a Schrödingeré, hanem a miénk – kitalálta, hogy virslivel a szájában lohol át az új évbe, és miután ezt mi próbáltuk megakadályozni, menekülni kezdett. Az eredmény: pontban éjfélkor dőlt rám a fa, rajta a macska virslivel a szájában. Na, már most: a macska ugyanabban a pillanatban volt a levegőben és a fán is, és közben 2017 és 2018 is volt egyszerre. Rólam jobb nem beszélni, engem csak egyszerűen beterített a macskás-virslis tűlevélzuhatag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!