Rukkola

2018.02.07. 10:00

A nők már a benzinkúton vannak

Uraim, elnézést kérek: azt hiszem, most tényleg kihúztuk a gyufát. Ismét olyan terepre tévedtünk, ahova nem kellett volna.

Nagy Ildikó

Hajszán Tibor kútkezelő mutat egyet azok közül a csomagok közül, amelyekből most napi harminc érkezik hozzájuk, a karácsonyi „hajrában” ennek többszörösével számolhatnak Fotó: Unger Tamás

A benzinkúton eddig legalább nyugtuk volt. Mehettek tankolni, autót mosatni, újságokat lapozgatni, meginni egy kávét, dumálni a haverral, akár hetente többször is, hiszen sokszor mi, nők is megcsörgettük a slusszkulcsunkat, és önökre bíztuk ezeket a férfias feladatokat.

Nos, ennek is vége lett: megszálltuk a benzinkutakat. Persze mi nem a guminyomást akarjuk ellenőrizni, és nem a polcokon sorakozó kenőolajak hoznak lázba minket, egészen másról van szó: csomagért megyünk. Mert aki napközben dolgozik, annak kell egy stabil pont – esetünkben a benzinkutas -, akinél a futárok letehetik az interneten megrendelt árut.

A múltkor én is egy csomagért ugrottam be a benzinkútra. Rögtön el is szégyelltem magam, amikor megláttam az eladó mögött tornyosuló, vagy húsz dobozból és tasakból álló kupacot. Hogy mentsem a menthetőt, segíteni próbáltam, és blöfföltem: a fehér tasakos lesz az enyém. Láttam a benzinkutas szemén, hogy nem hisz nekem, de csak kihalászta a fehéret, megnézte a címzést, elismerően bólintott, és bár nem merte megkérdezni, hogy honnan tudtam, azért odasúgtam neki, hogy egy nő akár hat zacskóba és három dobozba rejtve is megismer egy táskát. Főleg azt, amelyikre hónapok óta vágyik.

Remélem, hogy a férfiak ezt is megbocsátják nekünk, és türelmesen kivárják, amíg előkerül a csomagunk. Amúgy meg örüljenek, hogy az internetről vásárolunk, és nem kell üzletről üzletre kísérgetniük minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!