Rukkola

2018.03.22. 09:00

Meddig mehetnek el az állatvédők?

Azt hiszem, ideje lenne fehéren-feketén leírni, hogy meddig mehetnek el az önkéntes állatvédők. Én még emlékszem arra az egyházasrádóci férfira, aki másfél évvel ezelőtt - egy nappal azután, hogy az állatvédők bejelentésére kiérkező rendőrök bilincsben vitték el kihallgatásra - felakasztotta magát.

Nagy Ildikó

Persze nem állítom, hogy a férfit az állatvédők kergették az öngyilkosságba, mindenesetre én az ő helyükben nem tudnék nyugodtan aludni.

A minap Szőcén is különös dolog történt: egy házból, ahol huszonegy kutyát tartottak – állítólag nem megfelelő körülmények között – az ott élők, tizenegyet elvittek az állatvédők. Hogy, hogy nem, csak a törzskönyvvel rendelkező, fajtatiszta ebeket „mentették ki” – úgy tűnik, a többi kutya nem számít. Az esethez ráadásul rendőrök asszisztáltak, igaz, a mai napig nem tudni, hogy szabályosan-e, hiszen azt is beszélik, hogy hatósági állatorvos nem járt a helyszínen.

Régóta motoszkál bennem a gondolat: én bizony körülnéznék egy-két lelkes, vasárnapi kommandóst játszó állatvédő háza táján. Vajon jól tartja a férjét? Tesz elé meleg ételt? Öleli-e, babusgatja-e úgy, ahogy kijárna neki? Mert ha nem, becsengetek, és „kimenekítem” a jóembert... De félre a tréfával: tényleg ideje lenne, ha jogszabályban rögzítenék, mit tehetnek meg az állatvédők. Hogy ha netalántán nem jogszerűen intézkednek, akkor őket is felelősségre lehessen vonni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!