fagyi jutalomként

2018.04.09. 07:00

Jó reggelt, Vas megye!

A jó példa ragadós. Élénken él az emlékezetemben, amikor kislányként a délutáni szieszta után sétáltunk át a közeli iskolába.

LŐRINCZ-FARKAS ESZTER

Szovák Attila és Zorka a Dési Huber iskolában

Szavazni mentünk, persze én csak kísértem a családot, és segédkeztem. Tudtam, hogy fontos dologban veszek részt, még akkor is, ha csak annyi volt a feladatom, hogy lenyaltam a boríték szélét, és bedobtam az urnába szüleim szavazatát. A jutalmam egy fagyi volt. Sok év eltelt azóta, a rutin nem változott, csak a felállás. A voksolásnál már nekem is van segédem, aki lenyalja a boríték szélét, és bedobja a voksot. Két és fél évesem komolyan vette, huncut vigyorral az arcán hajtotta végre feladatát. Majd jóízűen majszolta el megérdemelt jutalmát, a meggyes mascarponekrémet. A mi családunk így tett eleget állampolgári kötelességének, s remélem, hogy az én fiam is hasonlóan emlékszik majd vissza a gyerekkori szavazásaira. Mert a jó példa ragadós.

Kiemelt kép: Illusztráció Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!