szóvicc

2018.04.12. 07:00

Jó reggelt, Vas megye!

A kissé már nyelvtörőre hajazó szóviccek közül nálam az első helyen az alábbi áll: nem mindegy, hogy a tengeri csata csúcspontja, vagy a csengeri tata púpcsontja.

KELEMEN ATTILA

Nyilvánvaló, hogy a beszédgyakorlatnak is beillő szófordulatok nemcsak az artikulációs készséget fejlesztik, de a szép beszéd alapját is képezik. Arról nem is szólva, hogy ha beletörik a nyelvünk, jó nagy nevetés lesz a vége. Nem úgy, mint az amerikai Szerencsekerékben a minap: egy férfi 7100 dollárnál járt (1,7 millió forint), amikor a már megfejtett „flamenco- táncleckék” helyett „flamingó táncleckéket” mondott be. Mivel az ilyen jellegű vetélkedőkön a feladványt nem elég megfejteni, a választ érthetően ki is kell mondani, az addig megszerzett nyereményt elbukta a szerencsétlen játékos. Jobb nem belegondolni, mit hozott volna ki az alábbi megfejtésből: Stresszes, strasszos struccsztreccscucc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!