Körömpörkölt

2018.04.10. 11:00

Viccesebbek az események választáskor is, ha sűrűn követik egymást

A szavazás menete látszólag nem bonyolult és nem is rendkívüli esemény.

Budai Dávid

Az ember fogja magát és elbattyog a körzetébe, köszön a jelenlévőknek, és beáll szépen a sorba, ha van. Ha nincs, akkor akkurátusan előveszi szépen a személyijét, aláír, megkapja a papírokat meg a borítékot, aztán irány a fülke. Bent az egyik lapon kikeresi a választott pártját, a másikon meg a jelöltjét, és behúz szépen két ikszet. A lapokat beleteszi a borítékba, majd kifelé menet odaszambázik az urnához, és a rajta található résen jól bedugja azt. Kifelé menet odavet egy jól érthető köszönést, és elhagyja a terepet. Ennyi.

Csakhogy az élet időnként másképp rendez, és így lesz rendkívüli esemény a szavazásból. Mivel azonban ezek az esetek szépen eloszlanak a szavazókörök között térben és időben egyaránt, ügyet sem vetünk rájuk. Irma és Pál ezúttal vállalta, hogy egy személyben testesítenek meg egy rendkívüli bizottsági tagot és egy rendkívüli szavazót, hogy segítségükkel feleleveníthessük a vasárnapi izgalmakat.

Mikor Irma éppen nyitja a szavazóhelyiséget, úgy elesik, hogy bedagad a lába, de ezt hamar elfelejti, mikor a székkel úgy odacsípi az ujját, hogy abból leválik egy darab. Talán ez az oka, hogy rossz borítékot ad Pálnak, aki a lépcsőn keresztül szó szerint úgy esik be a szavazókörbe. Mikor feltápászkodik, fogja magát és rossz helyen ír alá. Miután rendeződik a félreértés, bemegy egy fülkébe, ám Irma azt hiszi nincs bent senki, ezért bekukkant. Pál óriási balhét csap emiatt és összetépi a szavazólapját, végül átmegy egy másikba, mikor azonban belép a függöny mögé, a szavazófülke összedől. A harmadik fülkében már minden rendben, leszámítva, hogy itt Pál egy kitöltött szavazólapot talál. Szól. Végül csak kitölti a sajátját, de valamiért iratait is a borítékba süllyeszti. Miközben próbálja begyömöszölni szavazatát az urnába, annak teteje beszakad, és megszólal a riasztó. Pál, aki nyilvánvalóan részeg, ekkor elkezd telefonálni, üres szavazólapokat vesz magához és köszönés nélkül távozik, ebben pedig Irma nem tudja megakadályozni.

Az Irma és Pál által elővezetett esetek megtörténtek. Igaz nem egy helyen és nem is ilyen összefüggésben, és persze mindig mással, de azért csak megtörténtek. Most vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!