Jó reggelt, Vas megye!

2018.05.26. 08:00

Élő adásban karambolozott, kilencen haltak meg

Egy üzenet, egy hívás, értesítés a közösségi oldaltól, egy komment, csak egy szelfi az útról, mehet az élő, a live a face-re.

LŐRINCZ-FARKAS ESZTER

baleset rossz utak csúszoó felület utpadka szélvédő repedt

Nincs gond, figyel az ember, nyomja a gázpedált, hiszen így is megy a mutatvány. Előzés? Nem probléma, kamerát fordítani az út felé. Hoppá, közben jönnek a kommentek a live-ra. Aztán egy hatalmas csattanás! Aznap hét férfit és két nőt hiába várt már haza a családja. Ceglédbercelnél szenvedtek balesetet, a kisbusz sofőrje élőben közvetített útjáról, az előzés közben pedig nem is az útra, hanem telefonjára figyelt. Az elhunyt családapák és anyák sok gyermeket hagytak árván. Hogyan történhet ez meg? Tesszük fel a kérdést, amelyhez gyengéden fűzzük hozzá: velünk biztosan nem! Pedig bizonyított, ha vezetés közben SMS-ezünk vagy csetelünk, hatszor nagyobb esélyünk van a balesetre, mint ha ittasan ülnénk a volán mögé. Tegnap két negyedórás utat tettem meg a városban. Figyeltem autósokat. Bizony megdöbbentően sok sofőr fülén ott csüngött a telefon. A Ceglédbercelnél történt baleset egy hatalmas felkiáltójel lehet mindannyiunknak. Nincs az a live, üzenet vagy telefonhívás, ami megérne annyit, hogy este ne érjünk haza szeretett családunkhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!