Jó reggelt, Vas megye!

2018.10.06. 14:00

A szilvás gombóccal nem illik viccelni

A huszonkettedik gombóc épphogy belefért a lábasba.

Nagy Ildikó

Fotó: pixabay.com

 

Rátette a fedőt, óvatosan összerázta, hogy jusson mindegyikre a pirított morzsából. Amúgy öt-hat éve mániákus fogyókúrázó, bemagyarázta magának, hogy kövér, éjjel-nappal számolja a kalóriákat, oszt-szoroz az étkezések előtt, alatt és után. Volt, hogy a gombócokkal is variált: krumpli helyett édesburgonya került a tésztába, búzaliszt helyett zabliszt, cukor helyett édesítő, és persze a morzsa is teljes kiőrlésű volt… Az új receptúra azonban nem vált be: a tészta nyúlott és ragadt, a végeredményről pedig jobb nem beszélni… Visszatért hát az eredetihez: dudorászva szitálta a fehér lisztet, lelkiismeret-furdalás nélkül keverte össze a cukrot a fahéjjal, és csak azért is disznózsírban pirította a morzsát. Belátta: c

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!