vakvagány

2019.07.24. 07:00

A Balaton valódi arca

A magyar tenger szívem csücske.

Horváth Nikoletta

Keszthely nemcsak a Balaton lelkének része, hanem a mi életünknek is, nagyjából öt éve, amióta először megéreztük a hely szellemét. Annyi csodával, emberrel, helyzettel és eseménnyel találkoztunk, hogy mindet számba venni lehetetlen. De egy biztos.

A Balaton varázsa nem merül ki a fürdés élményében. Mondom ezt úgy, hogy rajongok a vízért, szeretek úszni vagy csak felfeküdni a hullámok tetejére és eggyé válni a fodrozódó léttel. Ám a Balaton szépsége nem a nyári napsugarak fényében teljesedik ki a leginkább.

Az őszi tájkép lélegzetelállító. A csendes elmúlás halk szimfóniájára ringatózó színes levelek, a csendben jelen lévő, erőt sugárzó, kifeszített víztükör és az illat, ami balzsamos, elgondolkodtató és megnyugtató… A tél zimankója pirospozsgásra csípi a jégvilágban gyönyörködők arcát. A hófehér ünneplőbe öltözött táj, a hegyek hósipkás csúcsai és a szunnyadó természet mélyben pihenő ereje az összhang újabb megtestesülése.

Szóval nekem a Balaton valóban a Riviéra, de nem csak nyáron. Sőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!