Ízek

2018.07.21. 08:00

A tökéletes illúzió

Az ízek és az illatok burjánzásának korát éljük.

Tersztyánszky Krisztina

A húst mindig pácoljuk be előre: sóval, borssal, rozmaringgal, balzsamecettel tudjuk ízesíteni Fotó:

Fotó: Shutterstock

Ma, amikor mesterséges anyagokkal elő tudjuk idézni ezeket az élményeket, szinte nincs határa a különféle kombinációknak. A tollnak lehet eperillata, a fagyinak hupikék törpike íze (bár nem tudom, ki kóstolt már ilyen bájos apró lényt…). A chipsekkel és egyéb rágnivalókkal könnyedén fel lehet idézni akár a kerti grillen sült húsok, akár a lángos, a vattacukor vagy a mentás báránysült ízét. Tökéletes illúzió. Mintha ennél egy ételt, miközben csak az olajos krumplit ropogtatod. A pálmát számomra mégis a dobostorta ízű müzliszelet viszi el, talán épp az ellenkező szándék miatt. Merthogy itt a gyártó egy magas kalóriájú étel ízét próbálja becsempészni egy egészségesebb nassolnivalóba. Ráadásul, tanúsíthatom, nem is rosszul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!