Az én karneválom

2019.08.21. 15:00

Ahány ember, annyi időutazás: indulás!

Ahány ember, annyi karnevál. Íme: egy lehetséges változat a sok közül.

Ölbei Lívia

A karneváli hangulat fokozódik: ez a XIX. Savaria Történelmi Karnevál

Fotó: Unger Tamás

Augusztus 22-én, csütörtökön 20 órakor kezdődik meg hivatalosan a XX. Savaria Történelmi Karnevál: mert kellenek a ceremóniák. Úgyhogy utána (22 órakor) már teljes jogú időutazóként vethetjük bele magunkat a Borok utcájában a Mágikus Mintha koncertjébe. A Mágikus Mintha a WSSZ színészzenekara, és a nevében benne foglaltatik a karnevál szelleme is, úgyhogy engedjük csak ki a palackból. Főleg, hogy a karneválszínházi Goldoni-előadás pizzafutár Truffaldinóját és Smeraldináját meg fiúnak öltözött kisasszonyát itt egészen más szerepkörben láthatjuk: talán rájuk se ismerünk.

Ha már mágia, akkor augusz­tus 23-án, pénteken (11 óra) benézünk a Csodák folyosójára a KDG-ben: utazás az is, karneválra hangolva. Ebben a szellemben 14.30-kor ideje körülnézni a Romkertben, tárlatvezetéssel: itt van a város szívében, de szerezhet meglepetéseket. A jelmezes felvonulásba úgyis belebotlunk 19 órakor, aztán 21.30-kor már szabad az út Thália kertjébe – amely nappal békés-boldog Kalandvár, nem csak gyerekeknek: ott standol és hív mesemondókat majd a Vas Népe is.

Augusztus 24-én, szombaton 15 órakor be kell járni a Szombathelyi Képtárt; az utolsó alkalom a felújítás előtt.

Augusztus 25-én 15.30-kor Bekvart-koncert a Fő téren, 18.30-kor meg kell nézni, hogyan főzi meg a római patríciusok vacsoráját Rácz Jenő a GusztoTéren. És a karneválnak ekkor még mindig nincs vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!