Vélemény
2017.04.11. 19:34
Jó reggelt, Vas megye!
Pár napja hungarikum lett a tiszai halászlé, ami nagyon helyes döntés, hiszen elképesztően finom magyar étel.
Kerekes Béla
Persze van némi (mű)vita a tájegységek és az önjelölt gasztroguruk között, hogy a tiszai vagy a bajai az igazi, de ez a hungarikumságot szerencsére nem érinti.
Hasonló vita van arról is a mi vidékünkön, hogy "az igazi” dödölle vasi vagy zalai-e, és egyáltalán jogos-e ez a nagykanizsai dödöllefesztivál. De mindez szintén nem veszélyeztetné azt, hogy akár a hungarikumok közé kerüljön ez a nemzeti értéktárban már fellelhető, jellegzetes étel. A szegények eledele Nyugat-Magyarország egyik legkülönlegesebb turistavonzó, vendégváró fogásává/köretévé vált.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre