Anyunapló

2018.03.27. 15:52

Mégis mit hozzon a húsvéti nyúl?

Karácsonykor megfogadtam, hogy a kisfiamnak nem hoz (anyagilag) értékes ajándékot a húsvéti nyúl.

Gulyás Regina Olimpia

Legyen örömteli az ünnep! Fotó: Pixabay

Kedvencek kevés pénzből

Hogy miért? Egyszerű a dolog. Annyi mindennel halmoztuk el, hogy végül nem is örült annyira, mint mi gondoltuk. Peppa papa röfögős házikója minket jobban meghatott , mint őt, s kicsit úgy éreztük, hogy tizenezer forint repülhetne is a kukába. Kicsit ugyanaz, mint amikor megvesszük a két szavas naaaagy külföldi márka fejlesztő játékait- tudjátok biztosan, az összes játékukban ugyanazok a zenék vannak-, aztán a rizzsel töltött zörgő műanyagflakon sokkal jobban érdekli a forogni tanuló apróságot.

A gyurma most a nagy kedvenc. Fotó: Pixabay

Tulajdonképpen ugyanaz határozza meg most is az ajándék kiválasztását mint korábban : azt vesszük figyelembe, mi érdekli. Jelenleg a gyurmákat „fogyasztja” előszeretettel. Ebből egy kevésbé drága csomagot választottunk az egyik körmendi boltban, s Szombathelyen is szereztünk egy egyszerű szettet, melyben 4 doboz gyurma van. Miért is jó? Nem csak olcsó, fejleszti a finommotorikát, sőt, akár a fantáziát is.

Nyuszi helyett meglepetéstojás ül a fűben? Fotó: Pixabay

Szintén nagy kedvenc most a meglepetéstojás, nem kérdés, hogy – bár nem egészséges- ez is kerül a csomagba. Ha már édesség, érdemes lehet „házi” gumicukrot készíteni. Zselatin (vagy egyéb kocsonyásító anyag) összefőzve mindenmentes szörppel vagy 100%-os gyümölcsitallal, és kész is a finomság. Garantált a siker. Nyuszifigura, egy apró autó, egy tündéri húsvéti könyv és kész is a csomag. Nem érdemes túlgondolni.

Csinos ruha: praktikus és örömet okoz Fotó: Pixabay

Anyu jól csinálta

Amikor az Anyunaplókat írom, mindig felvillan néhány esemény a múltból. Rájöttem, édesanyám is hasonlóan csinálta. Négyen voltunk testvérek, mind lányok. Nem csak a lelkünket, de a szentmisére orgonasípként sorakozó négy lányát is csinosba öltöztette. Egyik húsvét alkalmával egyforma kosztümöt kaptunk. Babarózsaszín szett. Már már nem divatos, mindig boldogan gondolok rá, s veszem elő, mert arra az ünnepi napra emlékeztet.

Hogy különleges legyen

Talán pont ezért lehet fontos emlékeket is gyártani ajándékgyanánt. Fogjuk a kis családot és látogassunk el néhány különleges programra. Amennyiben nem a megyeszékhelyen lakunk, vonattal vagy busszal a megye bármely településéről könnyen megközelíthető Szombathely, ahol a Fő téren álló tojásfa biztosan nagy örömmel szolgál majd az apróságoknak. Az örömtől csillogó szemek pedig bármely drágán megvásárolható ajándéktól többet érnek.

Nem csak a mit, a hogyan is fontos. Játékos formában is elrejthetjük az apró ajándékokat, amennyiben az időjárás engedi. A lakótelepek kis zöld területei is alkalmasak lehetnek erre a célra. Ha a szülők egyike elrejti az apróságokat, a másik addig lassan kimehet utána, és együtt megkereshetik a gyerkőccel a boldogság pillanatnyi forrásait. Minket idén a vonaton fog érni az ünnep, így a játékot ott is játszhatjuk némi módosítással. Két apró műfüves kosárka biztosan lesz majd nálunk.

Legyen örömteli az ünnep! Fotó: Pixabay

Egy kis kreativitás, sok-sok családi együttlét. Ez lehet az ünnep titka. Ne feledjük, a húsvét nem szabad, hogy az ajándékozásról szóljon! A keresztény hit szerint Jézus keresztre-feszítésének és feltámadásának, nemvallási oldalról pedig a tavasz ünnepe. Inkább a lelkünket öltöztessük ünneplőbe, használjuk ki, hogy a mindennapok rohanása helyett most egy kicsit a családra koncentrálhatunk.

És hogy mit ne tegyünk? Ne fogadjunk felelőtlenül örökbe nyuszit, ha csak az ünnepre lenne rá szükségünk. Menjünk el egy tenyésztőhöz vagy egy nyúlfarmra megsimogatni őket.

Szívesen megosztanál velünk anyu-történeteket? Várjuk a [email protected]!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!