Rukkola

2017.12.03. 08:30

Motivációs bölcsességek reggeltől estig

Amikor reggel felébredsz, gondolj arra, hogy ma kezdődik életed hátralévő része, meg arra, milyen kiváltság életben lenni, gondolkodni, örülni és szeretni.

Nagy Ildikó

Fotó: pixabay

A fürdőszobában pillants bele a tükörbe, ne sumákolj, nézz mélyen a saját szemedbe, és legalább tízszer ismételd el: meg tudom csinálni! Hiszen ki hinne benned, ha te sem hiszel magadban? És ugye tudod, hogy minden napnak meg kell adni az esélyt, hogy életed legjobb napja legyen? Amikor nyúlsz a tejesdobozért, szakíts le egyet a hűtőszekrény ajtajára ragasztott cédulák közül, és jól jegyezd meg, hogy a cipő, amelyik az egyik ember lábára illik, az a másikét szoríthatja, aztán szakíts le még egyet, és azonnal posztold ki a Facebookra, hogy az álom csak egy álom, egészen addig, amíg úgy nem döntesz, hogy igazzá teszed.

A munkahelyeden ne mérgelődj, inkább jegyezd meg jól: a munkád csak akkor értéktelen, ha fizetésemelést kérsz, ha viszont szabadnapot szeretnél, akkor rendkívül értékes. Összerúgtad a port a főnököddel? Rá se ránts: a játszma végén a király és a paraszt is ugyanabba a dobozba kerül vissza. Elhagyott a szerelmed? Ne bánd! Hiszen olyan nincs, hogy te nem vagy elég jó neki, olyan van, hogy ő kevés hozzád.

Maradj pozitív és a dolgok jóra fordulnak! És legyél mindig hálás, mert a hálás szív mágnesként vonzza a csodákat. Ha pedig elálmosodtál, térj nyugovóra, de ne ám csak úgy, céltalanul: álmodd meg, tegyél érte, váltsd valóra!

És persze az sem lenne baj, ha néha lenne egy saját gondolatod...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!