Körömpörkölt

2018.03.15. 09:00

Ne akard kényszeresen tudatni, hogy vagy

Ha valami jó valamire, az még nem jelenti azt, hogy arra is való. Például lekváros fánkkal is be lehet tömni egy lyukat a falban, de azért tudjuk, hogy a fánk természeténél fogva inkább arra való, hogy az arcunkba tömjük.

Budai Dávid

Facebook

Hasonló a helyzet a Facebookkal is. Rendeltetésszerű használata, hogy ismerőseinkkel tartsuk a kapcsolatot, valamint rég elfeledett barátainkat felkutassuk, pihenésképpen pedig kismacskás videókat nézegessünk rajta. Haladók aztán már meghirdethetik rajta az esti sörözés időpontját egy zárt csoportban, vagy jelezhetik, hogy eladóvá vált az almárium, mert megrepedt az üvege. Ugyanígy persze keresni is lehet az oldalon, padláson felejtett Miami Vice videókazettákat, eseményt, csoportot, boldogságot, miegymást. Erre való a Facebook, erre kell használni, és ez volt a könnyebb rész.

Talán már kitaláltad, most jön a neheze, mert most hozzád szólok. Hozzád, aki nem erre használja. Te ugyanis rendre megosztod életed fontosnak ítélt mozzanatait a külvilággal, és gyakran nyilvánítasz véleményt. Hol kegyet gyakorolsz, hol eltiporsz, attól függően, hogy rajz ujjacskád felfelé vagy lefelé mutat. Hozzászólsz dolgokhoz. Politika, sport, művészet, tudomány neked egyre megy, mindenbe beleütöd az orrod. És persze azt hiszed, kísérted a szerencsédet is, hiszen látom, hogy különféle nyereményjátékokban veszel részt, ahol hol Tesla autóban, hol ötvenezres kuponokban reménykedsz.

Egyszerűen csak legyél

Tudnod kell azonban, hogy a kutyát nem érdekli, mit ebédeltél, de még az is csak keveseket, hogy gyereked született. A véleményed végképp nem fontos, és teljesen fölöslegesen nyitsz vitát bármiről, leginkább azért, mert mindig ugyanaz a vége. Nem születik megoldás, nem győzöl meg senkit, viszont rendre jól összeveszel valakivel és elvakultságodban sokszor azt sem veszed észre, hogy csak ugratnak. Gyakran dőlsz be álhíreknek is. Négyéves kamu kutyakínzásos képek alatt olvasom a neved, ahol szörnyűségeket kívánsz valakinek, akit nem is ismersz. Nem véletlenül nem, ő nem létezik, csak megint bedőltél. Bedőltél a Teslás hirdetésnek is. Tedd a szívedre a kezed, tényleg azt hitted, hogy te, vagy bárki kap egy autót csak mert megosztott valamit? És ha már valamit megosztasz, számomra érthetetlen ugyan, hogy miért teszed? De ha mégis, akkor meg ne írd oda, hogy osztottam. Ugyanígy, ha írsz valakinek egy üzenetet, ne írd ki az üzenőfalra, hogy írtam privátban, sőt te ráadásul így írod: priviben – ami külön baj. Csak ossz és írj! Miért? Mert idegesítő, hogy kényszeresen akarod jelezni, hogy vagy. Egyszerűen csak legyél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!