Vas Népe- rendezvény

2018.07.24. 08:57

Szombathelyen az István, a király különleges koncertváltozata!

Idén 35 éves a legendás István, a király rockopera. Szörényi Levente és Bródy János műve ezúttal ünnepi, különleges látványvilággal, koncertváltozatban lesz látható.

MW

 

Tóth Gabi és Feke Pál Fotó: VN-illusztráció

A főbb szerepekben Feke Pál, Vadkerti Imre, Szomor György, Szemenyei János, Tóth Gabi, Simon Boglárka, Turpinszky Gippert Béla és Éder Enikő lép majd színpadra, az előadáson közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar, a Budapesti Stúdiókórus és a Honvéd Férfikar.

A szereplőket különleges kapcsolat fűzi a darabhoz: Feke Pál az István, a király hatására döntötte el, hogy énekes lesz, saját bevallása szerint későbbi sikereit is a rockoperának köszönheti. Tóth Gabi pedig úgy érzi, hogy Réka dalait énekelve most először mutathatja meg egy szerepen keresztül a valódi személyiségét.

A művet ebben az előadásban, a miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon, az Operafesztivállal közös produkcióként, 2018. június 11-én mutatták be először, ahol hatalmas sikert aratott.

Ősszel az előadás országos turnéra indul. Budapest mellett öt vidéki nagyvárosban állítják színpadra, Szombathelyen szeptember 15-én 19:00-tól hallhatja a közönség az Aréna Savariában.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!