emlékezzünk csak

2020.03.06. 15:05

Újrahasznosítás az ugytudjuknál? Igen, van, akinek ez már Vas megyében is nagyon megy

Ha szigorúan nézzük, akkor nem elegáns, de legyünk lazák – elvégre nyakunkon a tavasz és egyébként is péntek van -, és gyártsunk pozitív hírt abból, hogy a Vas Népében és a vaol.hu-n korábban (jóval korábban) megjelent „írásokkal” rukkol elő az  ugytudjuk.hu.

VN

Fotó: illusztráció: vaol.hu

A cikkek szövege szóról szóra ugyan nem egyezik meg, a hasonlóság azonban feltűnő, ha hatásvadászok akarunk lenni: döbbenetes.

És bár a portál – főállásban a Szombathelyi Médiaközpont tanácsadójaként havi 500 ezer forintos fizetésért is megdolgozó – főszerkesztője, Farkas Balázs szerint a Vas Népe újságírói szövegértelmezési problémákkal küzdenek, azért a memóriájuk jó, és feltűnik nekik, ha mások a náluk már megjelent cikkek átdolgozott változataival jönnek elő.

Fotó: illusztráció: vaol.hu

De mondom: legyünk lazák és pozitívak, és vegyük úgy, hogy az újságírás etikai szabályairól oly szívesen papoló főszerkesztő éppen zöldülőfélben van, és körömszakadtáig dolgozik azon, hogy a portáljánál megvalósítsa az újrahasznosítást. Úgy tűnik, sikerült.

A cikkeink:

https://www.vaol.hu/kozelet/a-fiatal-kormendi-focukrasz-tengernyi-elmenye-2685730/

https://www.vaol.hu/eletstilus/a-vasi-fotos-aki-bejarta-az-usa-nemzeti-parkjait-2657113/

https://www.vaol.hu/kozelet/aki-szallodakat-vett-felesegul-dr-gombos-sandorral-beszelgettunk-3189058/

És újrahasznosításuk:

 

Fotó: ugytudjuk.hu
Fotó: ugytudjuk.hu
Fotó: ugytudjuk.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!