Vélemény

2017.05.16. 15:50

Vakvagány - Isten éltessen Mindannyiunkat!

Halász Jutka halhatatlan mondata, miszerint „ez a nap más, mint a többi” beéget mindannyiunk tudatába, s valószínűleg, megébredve azon a jeles napon, amikor megláttuk a világot, már várjuk, hogy felcsendüljenek, a szívünknek oly kedves dallamok.

Horváth Nikoletta

De miért ne varázsolhatnánk még különlegesebbé születésünk napját? Albán torta.

Ez a hozzávalóiban nagyon drága, elkészítésében pedig roppant bonyolult cukrászati remekmű fogadott hosszú éveken keresztül a születésnapomon. Anyu cirka négy-öt órás munkával varázslatos végeredményt alkotott, hogy a gyertyákat elfújva igazán nagyot merjek álmodni. Sokan szitkozódnak, ha a koruk előre haladása kerül fókuszba. Ezek az emberek talán nem is sejtik, mit beszélnek. Számomra minden születésnap egy diadal. Megnyert csata abban a háborúban, amit élet-halál küzdelemnek hívnak a testemet rabigába hajtó kórral szemben. De ez még nem minden.Úgy hiszem, a születésnap nem csak az ünnepeltről szól. Hiszen mi vajmi keveset tettünk ahhoz hozzá, hogy meglássuk a napvilágot. Na jó, azért a szülőcsatornában kepesztettünk rendesen, és a tüdőnkből először felszakadó zengő sírás se volt akármi, de mégis.

Elsősorban szüleinket illeti köszönet, hogy gyermekáldás mellett döntöttek. Így idén amikor magamhoz tértem hajnalban a születésem napján, megköszöntöttem az engem felköszöntő Édesanyámat. Persze Lilinek is kijárt a hálálkodásból.Úgy gondolom, s lehet, ez csak az én, tótágast járó, elvakult elképzelésem, hogy a születésnap tökéletes alkalom arra, hogy köszönetet mondjunk mindazoknak, akiket szeretünk, akik befolyásolták az életünket, akik vízválasztóként tereltek minket, azaz akik miatt azokká lettünk, akik vagyunk. Éppen ideális az idő arra, hogy hálát mondjunk azért, hogy itt lehetünk, hogy évről évre ünnepelhetünk, mert ez azt jelenti, hogy élünk. Kell ennél nagyobb csoda? S talán nincs is megfelelőbb nap arra, hogy őszintén, szívből megáldjuk mindazokat, akik bármilyen értelemben életünk részévé váltak.

Azokra is gondoljunk, akik nehézséget, fájdalmat szereztek nekünk, mert sokszor ezek a pofonok kellenek ahhoz, hogy az élet dzsungelében az optimális ösvényre térjünk rá.Életem egyik legboldogabb, legáldottabb születésnapja volt az idei. Olyan meglepetések, élmények, felejthetetlen emlékek birtokosává váltam, amelyek szeretet-hasábokkal fűtik lelkem parázsló kemencéjét. Az pedig, hogy hálát adhattam mindazokért, akik Horváth Nikoletta életében, majd VakVagány mindennapjaiban is főszerepet játszottak, játszanak maga a csoda. Isten éltesse mindannyiukat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!