Vép

2014.05.06. 12:35

Benkő Tibor révén a vándorkupa a végleges helyére került

Vép - Az idén is a szakiskola diákja nyerte a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZTKEV) országos döntőjét mezőgazdasági gépszerelő-gépjavító szakmában.

Simon Erzsébet

Az elmúlt fél évtizedben mindig állt dobogón vépi diák az SZKTV országos döntőjében. Az idén harmadik alkalommal sikerült elhozni az első helyezésért járó vándorkupát, ami ezzel végleges helyére kerül – büszkélkedett Hollósi Éva, a VM DASZK Vépi Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

Benkő Tibor és Zámbó Dániel öregbítette a szakiskola hírnevét. Fotó: Unger Tamás

Mezőgazdasági gépszerelő, gépjavító szakmában az országos döntőbe döntőbe huszonegy diák jutott, a vépi iskolát két tanuló, Benkő Tibor és Zámbó Dániel képviselte. Az országos döntőt a VM DASZK Sellyei Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban rendezték. Az elméleti részt a mezőgazdasági erőgépek, munkagépek, gépjavítás, vállalkozási és gazdálkodási ismeretek modulok alkották, e témákban adtak számot tudásukról a diákok. A gyakorlati feladatokat a nem megfelelő időjárás miatt módosítani kellett: elmaradt a szántás, helyette műbarázdás ekebeállítást végeztek a versenyzők, feladat volt az ekefej összerakása, MTZ traktoron fékjavítás, karbantartás. Az elméleti és a gyakorlati feladatokat is kiemelkedően teljesítette Benkő Tibor, s megnyerte a versenyt. Zámbó Dániel ötödik helyezést ért el. Tibor tudatosan készült arra, hogy a legjobb legyen. A terve az, hogy leérettségizik, s szakmai vonalon folytatja tovább a tanulást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!