Vép

2015.02.26. 14:51

Gyerekszáj: mit mondanak a vépi ovisok a közelgő tavaszról? (videóval)

Vép – Új sorozatunkban óvodások, kisiskolások osztják meg véleményüket a világ dolgairól. A gyerekszáj gyakran vicces, néha elgondolkodtató: ezúttal a tavaszvárásról érdeklődtünk az ifjú bölcseknél – a legjobb pillanatok videónkon is megnézhetők.

Szendi Péter

A művészeti óvodába járó gyermekek számára nagy nap lesz a péntek: hagyományos kiszebáb égetésen vehetnek ugyanis részt, amelyet nagyon várnak már. Mindenki készített saját kis bábot, és közösen egy nagyobbat is. Csütörtökön meglátogattuk őket, hogy elmondhassák saját szavaikkal: mit érdemes tudni a télűző hagyományról.

Gombás Lőrinc négyéves, bőbeszédű és nagyon élénk kisfiú. Beszélgetésünk elején önként, minden rábeszélés nélkül elénekelt nekünk egy dalt azok közül, amelyeket az óvodában tanult. Utána pedig felvilágosított arról, hogy miért is van szükség a bábok elégetésére.

– Kivisszük magunkból a betegséget, amikor elégetjük a bábokat. Nekünk van olyan nagy kiszebabánk, aminek betegnek kell lennie. Azért kell elégetni, hogy nekünk ne legyen betegségünk. A báb pedig nem ijesztő, csak mérges, mert nem akar beteg lenni. De akkor is meggyújtjuk, ha az lesz – jelentette ki magabiztosan a kisfiú.

Lőrinckétől megtudtuk, hogy nagyon várja már a tavaszt, mert akkor lehet játszani a szabadban is.

– A bújócskát és a fogócskát szeretem a legjobban. Az Igi meg a Bence, ők a haverjaim. Beszélgettem velük a bábok elégetéséről is, de nem emlékszem rá, mert rég volt. Amikor kisbaba voltam, akkor már tudtam, hogy kiszebábot fogunk égetni. Már akkor olyan okos voltam – tette hozzá a kisfiú.

Ha kíváncsi arra, mit mondott a többi gyermek, nézze meg videónkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!