Vép

2015.04.11. 07:51

Verset versért - kicsik és nagyok együtt ünnepeltek Vépen

Vép - A Vadvirág Művészeti Óvoda kezdeményezésére a kisváros már második éve tiszteleg közös ünnepléssel nagy költőink előtt.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Iszakné Koszorús Judit

Hozza el legkedvesebb versét, egyéni előadásokat is szívesen meghallgatunk! – így szólt a felhívás a magyar költészet napja alkalmából minden versszerető vépinek. Az óvoda és a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI 2-4. osztályosaival együtt mintegy száz versrajongó vépi hangján csendült egybe József Attila Altatója az önkormányzati hivatal előtti téren. És akik igazán hallgattak a felhívásra : az óvoda Pipitér csoportja Fésűs Éva: Békanóta; a 3. b-sek Arany János: Mátyás anyja; Dömötör Hanna, 3.a osztályos tanuló Szabó Lőrinc: Lóci óriás lesz; a szépkorú Horváth Józsefné, a helyi nyugdíjas klub egykori vezetője Pósa Lajos: Magyar vagyok című versével állt ki bátran az egybegyűltek elé. Köszönjük, hogy velünk ünnepelt! – olvashattuk az óvoda készítette kis emléklapon, amelyen egy papírtekercsen József Attila Altató versszövege pöndörödött. Így, aki csak a szívében hozta el a költészet szeretetét, költői ajándékkal tért vissza a hétköznapokba.

Sövegjártó Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!